Peel the garlic cloves and trim the ends if necessary.
A fokhagymát könnyebb meghámozni, ha előtte egy kicsit összenyomjuk vagy meleg vízbe áztatjuk.
In a saucepan, combine the vinegar, water, salt, and sugar. Bring to a gentle simmer, stirring until the sugar and salt dissolve.
A pácléhez használhatunk fehérborecetet vagy almaecetet. Az ízeket ízlés szerint állíthatjuk be.
Place the peeled garlic cloves into a clean glass jar, layering them with black peppercorns, bay leaves, and red chili flakes.
A befőttes üveget sterilizáljuk. A fokhagymagerezdeket és a fűszereket rétegezve tegyük az üvegbe.
Pour the hot pickling liquid over the garlic, ensuring they are fully submerged.
A forró páclét óvatosan öntsük a fokhagymára, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Let the mixture cool to room temperature, then seal the jar and refrigerate for at least 3 days before consuming.
Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt hűtőbe tesszük. Legalább 3 napot várjunk, hogy a fokhagyma átvegye az ízeket.
The pickled garlic will develop a mellower flavor over time and can be stored in the refrigerator for up to one month.
A savanyított fokhagymát hűtőben tároljuk. Idővel az íze lágyabb lesz. Felbontás után is hűtőben tároljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.