Pide csirkével, friss tésztával és fűszeres húsos töltelékkel tálalva

Pide csirkével

A Pide egy török eredetű étel, amely az oszmán birodalom idejéből származik. A fűszeres húsos töltelék és a ropogós tészta kombinációja több évszázados hagyományokra épít. A csirkés változat egy könnyedebb alternatíva, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető, miközben igazi török ínycsiklandó élvezetet nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
10 g Élesztő
300 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
300 g Csirkemell filé
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
20 g Petrezselyem
1 tk. Pirospaprika
0.5 tk. Bors
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj a kenéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet keverd össze a cukorral, sóval, élesztővel, majd add hozzá a meleg vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze, és hagyd pihenni 30 percig, hogy a tészta megkeljen.

    A meleg víz segít, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon, így hamarabb keleszthetjük a tésztát.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a húsos tölteléket. A csirkemellet apró kockákra vágd, a hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot kockázd fel. A petrezselymet szintén apróra vágd.

    A csirkemellet ne vágd túl nagy darabokra, hogy könnyen átsüljön.

    3

    A csirkemellet egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon. Amikor a csirke kifehéredett, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd együtt 5 percig. Ezután add hozzá a paprikát, paradicsomot, petrezselymet, pirospaprikát, borsot és sót. Keverd jól össze, és főzd további 5 percig.

    A csirke ne legyen túlsütve, hogy megőrizze a szaftosságát, és jól illeszkedjen a tésztához.

    4

    A megkelt tésztát lisztezett felületen oszd 4-6 kis gombócra. Nyújtsd ki őket vékonyra, mint egy pizza tésztát, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tészta nyújtásához használj egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon a felülethez.

    5

    A kész húsos keveréket egyenletesen oszd el a tészták tetején, ügyelve arra, hogy mindenhol jól lefedje a felületet.

    Ne rakj túl sok tölteléket, hogy a tészta széle ropogós maradjon.

    6

    Előmelegített 200°C-os sütőben süsd a Pideket 12-15 percig, amíg a tészta szépen megpirul és a hús is átsül.

    Figyelj a sütési időre, ne hagyd túlsülni a Pidet, mert akkor kemény lehet.

    7

    A megsült Pidét vedd ki a sütőből, és kend meg egy kevés olívaolajjal. Tálald frissen.

    Az olívaolaj hozzáadása segít a Pide extra ízesítésében, és még gazdagabbá teszi az ételt.