A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.
A tésztát gyúrd össze simára, majd pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne legyen túl kemény, és könnyebben kinyújtható legyen.
Közben készítsd el a húsos tölteléket: a húst aprítsd fel vagy darálj le, majd pirítsd meg egy serpenyőben. Adj hozzá finomra vágott hagymát és süsd őket együtt.
A húsnak érdemes egy kicsit megsózni, hogy még ízesebb legyen.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle kerek formákat. Minden formára tegyél egy evőkanál húsos tölteléket, és hajtsd félbe.
A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szökjön ki főzés közben.
A pierogikat forrásban lévő sós vízben főzd 5-6 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.
Ne tedd túl sok pierogit egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Miután kifőzted őket, szedd ki a vízből, és tálald őket melegen, akár egy kis pirított hagymával vagy tejföllel.
A pierogikat egy kis vajon is megforgathatod tálalás előtt, hogy még ízletesebbek legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.