Pierogi túróval, túrós töltelékkel és pirított hagymával tálalva

Pierogi túróval

A pierogi a lengyel és orosz konyha egyik legismertebb étele, melyet hagyományosan különféle töltelékekkel készítenek. A túrós pierogi a legnépszerűbb változat, és gyakran tálalják tejföllel vagy pirított hagymával. A túró és a pirított hagyma kombinációja egy klasszikus, egyszerű, de ízletes ételt eredményez. A pierogi története évszázadokra nyúlik vissza, és ma is a közép-európai háztartások egyik kedvence.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 ml Víz
1 db Tojás
1 tk.
1 ek. Olaj
300 g Túró
100 g Sült hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.

    2

    A tésztát gyúrd össze simára, majd pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj dolgozni vele.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne legyen túl kemény, és könnyebben kinyújtható legyen.

    3

    Közben készítsd el a tölteléket: a túrót keverd össze a sült hagymával. Ízesítheted egy kis sóval is.

    A túró legyen jól lecsepegtetve, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    4

    A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle kerek formákat. Minden formára tegyél egy evőkanál túrós tölteléket, és hajtsd félbe.

    A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szökjön ki főzés közben.

    5

    A pierogikat forrásban lévő sós vízben főzd 5-6 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.

    Ne tedd túl sok pierogit egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    Miután kifőzted őket, szedd ki a vízből, és tálald őket melegen, akár egy kis pirított hagymával vagy tejföllel.

    A pierogikat egy kis vajon is megforgathatod tálalás előtt, hogy még ízletesebbek legyenek.