Pillecukor krémtorta színes pillecukorral díszítve

Pillecukor krémtorta

A Pillecukor krémtorta egy igazán látványos és különleges desszert, amelyet színes pillecukor díszítése tesz még izgalmasabbá. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, gyerekzsúrokra vagy akár ünnepi alkalmakra. A puha tortalapok és a krémes, pillecukros töltelék harmonikusan egészítik ki egymást, miközben a látvány garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Könnyen elkészíthető, így akár kezdők is bátran nekiláthatnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
200 g Pillecukor
250 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőt érdemes alsó-felső sütésen előmelegíteni, hogy a piskóta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír helyett kivajazhatod és lisztezheted is a formát.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.

    A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a tejet. Alaposan keverd össze.

    A tojásokat legalább 5-10 percig keverd a cukorral, hogy szép habos legyen. Az olvasztott vaj ne legyen forró, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalóhoz.

    4

    Fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz hozzávalókat szitáld a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd hűlni a formában.

    A tortát tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. Sütés közben ne nyitogasd a sütőt, mert a tészta összeeshet.

    6

    A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd olvaszd fel a pillecukrot vízgőz felett, és óvatosan keverd bele a tejszínhabba.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik. A pillecukrot alacsony hőfokon olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A pillecukros masszát hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt a tejszínhabhoz kevered, különben összeeshet a hab.

    7

    Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a pillecukros krém felével, majd helyezd rá a felső réteget, és vond be az egész tortát a maradék krémmel.

    A tortát éles késsel vagy tortavágóval tudod szépen kettévágni. A krémet egyenletesen kend el a tortán.

    8

    Díszítsd a tortát színes pillecukrokkal vagy porcukorral hintve. Tálalás előtt tedd hűtőbe legalább 1 órára.

    A tortát díszítheted bármilyen cukorkával, csokoládéval vagy gyümölccsel is. A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, és az ízeknek összeérni.