Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőt érdemes alsó-felső sütésen előmelegíteni, hogy a piskóta egyenletesen süljön meg. A sütőpapír helyett kivajazhatod és lisztezheted is a formát.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.
A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a tejet. Alaposan keverd össze.
A tojásokat legalább 5-10 percig keverd a cukorral, hogy szép habos legyen. Az olvasztott vaj ne legyen forró, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalóhoz.
Fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát nem kapsz.
A száraz hozzávalókat szitáld a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd hűlni a formában.
A tortát tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. Sütés közben ne nyitogasd a sütőt, mert a tészta összeeshet.
A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd olvaszd fel a pillecukrot vízgőz felett, és óvatosan keverd bele a tejszínhabba.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik. A pillecukrot alacsony hőfokon olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A pillecukros masszát hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt a tejszínhabhoz kevered, különben összeeshet a hab.
Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a pillecukros krém felével, majd helyezd rá a felső réteget, és vond be az egész tortát a maradék krémmel.
A tortát éles késsel vagy tortavágóval tudod szépen kettévágni. A krémet egyenletesen kend el a tortán.
Díszítsd a tortát színes pillecukrokkal vagy porcukorral hintve. Tálalás előtt tedd hűtőbe legalább 1 órára.
A tortát díszítheted bármilyen cukorkával, csokoládéval vagy gyümölccsel is. A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, és az ízeknek összeérni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.