Pillecukros torta színes és vidám tálalásban

Pillecukros torta

A pillecukros torta egy igazán vidám és színes desszert, amely minden korosztály kedvence lehet. A puha pillecukor réteg édes és habos textúrát ad a tortának, amelyet a csokoládé gazdag íze tökéletesen kiegészít. Ez a torta ideális választás gyerekzsúrokra, születésnapokra vagy bármilyen alkalomra, amikor valami különlegessel szeretnéd meglepni a vendégeket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
3700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
100 ml Tej
150 g Pillecukor
100 g Étcsokoládé
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A kivajazott tortaformát liszttel is meghintheted, így biztosan nem fog leragadni a torta.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el őket a vajjal és a cukorral.

    3

    Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd adagold hozzá a nedves hozzávalókhoz. Add hozzá a vanília kivonatot.

    A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók. A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be.

    5

    Olvaszd meg a pillecukrot egy lábosban alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett. Add hozzá a tejszínt, hogy lágy krémet kapj.

    A pillecukrot nagyon alacsony hőfokon olvaszd, és folyamatosan keverd, mert könnyen leéghet. A tejszínt lassan adagold hozzá, amíg el nem éred a kívánt állagot.

    6

    A kihűlt tortalap tetejére simítsd rá a pillecukros krémet. Hűtsd le, hogy megszilárduljon.

    A krémet egyenletesen simítsd el a tortalap tetején. A hűtési idő alatt a krém megszilárdul, és könnyebb lesz a csokoládéval bevonni.

    7

    Olvaszd fel az étcsokoládét, és öntsd a torta tetejére, egyengesd el egy spatulával.

    Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg. Ügyelj, hogy ne égjen meg. A torta tetejére egyenletesen öntsd rá a csokoládét, és egy spatulával simítsd el.

    8

    Díszítsd a torta tetejét extra pillecukorral vagy színes cukorkákkal. Hűtsd további 2 órán át.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! A hűtési idő alatt a csokoládé megszilárdul, és a torta könnyebben szeletelhető lesz.