Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.
A kivajazott tortaformát liszttel is meghintheted, így biztosan nem fog leragadni a torta.
Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el őket a vajjal és a cukorral.
Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd adagold hozzá a nedves hozzávalókhoz. Add hozzá a vanília kivonatot.
A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók. A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be.
Olvaszd meg a pillecukrot egy lábosban alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett. Add hozzá a tejszínt, hogy lágy krémet kapj.
A pillecukrot nagyon alacsony hőfokon olvaszd, és folyamatosan keverd, mert könnyen leéghet. A tejszínt lassan adagold hozzá, amíg el nem éred a kívánt állagot.
A kihűlt tortalap tetejére simítsd rá a pillecukros krémet. Hűtsd le, hogy megszilárduljon.
A krémet egyenletesen simítsd el a tortalap tetején. A hűtési idő alatt a krém megszilárdul, és könnyebb lesz a csokoládéval bevonni.
Olvaszd fel az étcsokoládét, és öntsd a torta tetejére, egyengesd el egy spatulával.
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg. Ügyelj, hogy ne égjen meg. A torta tetejére egyenletesen öntsd rá a csokoládét, és egy spatulával simítsd el.
Díszítsd a torta tetejét extra pillecukorral vagy színes cukorkákkal. Hűtsd további 2 órán át.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! A hűtési idő alatt a csokoládé megszilárdul, és a torta könnyebben szeletelhető lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.