Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez lesz a cukorszirup.
A cukorszirup elkészítéséhez használhatsz nádcukrot is, ami egy kicsit karamellesebb ízt ad a sorbetnek.
Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.
Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt a gyümölcspüréhez adod, különben a sorbet nem fog megfelelően megfagyni.
Az ananászt hámozd meg, vágd kockákra, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.
Ha nincs friss ananászod, használhatsz konzerv ananászt is, de ebben az esetben csökkentsd a cukor mennyiségét a szirupban, mert a konzerv ananász általában édesebb.
Az ananászpürét keverd össze a kihűlt cukorsziruppal, majd add hozzá a frissen facsart lime levét, amely kiemeli az ananász édes ízét.
A lime levét fokozatosan adagold, és kóstold meg közben, hogy mennyire savanykás a keverék. Így elkerülheted, hogy túl savanyú legyen a sorbet.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.
A fagylaltgép tálját előzőleg érdemes a fagyasztóba tenni, hogy minél hamarabb elkezdjen fagyni a sorbet.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.
A lapos edény használata azért fontos, mert így gyorsabban fagy a keverék. A gyakori keverés pedig megakadályozza a jégkristályok kialakulását, és krémesebb lesz a sorbet.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Ha túl kemény a sorbet, mártsd a kanalat forró vízbe, mielőtt kanalazni kezded. Így könnyebben tudsz szép gombócokat formázni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.