Meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy felfusson. Ha a víz túl forró, az élesztő nem fog dolgozni, így fontos, hogy langyos legyen.
Használj meleg vizet, de ne túl forrót, hogy ne öld meg az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Az élesztős keveréket adj hozzá, majd add hozzá az olajat. Gyúrd össze a tésztát, és hagyd pihenni 1 órán át, amíg megkel.
A pihentetés segíti a tészta rugalmasságát, így könnyebben formázható lesz.
A piros áfonyát egy kis tálban keverd össze a cukorral és a fahéjjal. A töltelékhez egy kis cukrot is adhatsz, hogy az áfonya édesebb legyen.
Ne hagyd túl sokáig az áfonyát cukrozva, hogy ne engedjen túl sok levet.
Amikor a tészta megkelt, oszd el 8 egyenlő darabra. Mindegyiket formázz golyóvá, majd óvatosan nyújtsd ki egyenletes kör alakúra.
Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta.
Minden tésztakör közepébe tegyél egy kanál áfonyás tölteléket, majd hajtsd össze és zárd be a tésztát, mint egy zsemlét. Óvatosan formázz belőle egy golyót.
Fontos, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben, ezért gondosan zárd be a tésztát.
Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, majd mindkét oldalát süsd aranybarnára, amíg a tészta átsül és a töltelék megolvad.
A tésztát lassan süsd, hogy a belső töltelék is teljesen felmelegedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.