Piros áfonya Hotteok aranybarnára sült, áfonyával töltött koreai palacsinta

Piros áfonya Hotteok

A Hotteok, vagy koreai édes palacsinta, egy hagyományos utcai étel, amelyet hideg téli napokon kínálnak. A piros áfonya töltelékkel készült változata modern twistet ad az eredeti receptnek, amely a karakteres áfonya és a fűszeres fahéj tökéletes egyensúlyát nyújtja. Ahogy a Hotteok sül, az illata betölti a konyhát, és egy olyan érzést kelt, mintha egy meleg téli délutánon egy hagyományos koreai piac mellett sétálnál. Ez a recept tökéletes választás reggelire vagy délutáni uzsonnára, ha valami különlegeset szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Fehér liszt
10 g Élesztő
30 g Cukor
250 ml Meleg víz
0.5 tk.
1 ek. Olaj
100 g Piros áfonya
50 g Cukor (töltelékhez)
1 tk. Darált fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy felfusson. Ha a víz túl forró, az élesztő nem fog dolgozni, így fontos, hogy langyos legyen.

    Használj meleg vizet, de ne túl forrót, hogy ne öld meg az élesztőt.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Az élesztős keveréket adj hozzá, majd add hozzá az olajat. Gyúrd össze a tésztát, és hagyd pihenni 1 órán át, amíg megkel.

    A pihentetés segíti a tészta rugalmasságát, így könnyebben formázható lesz.

    3

    A piros áfonyát egy kis tálban keverd össze a cukorral és a fahéjjal. A töltelékhez egy kis cukrot is adhatsz, hogy az áfonya édesebb legyen.

    Ne hagyd túl sokáig az áfonyát cukrozva, hogy ne engedjen túl sok levet.

    4

    Amikor a tészta megkelt, oszd el 8 egyenlő darabra. Mindegyiket formázz golyóvá, majd óvatosan nyújtsd ki egyenletes kör alakúra.

    Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta.

    5

    Minden tésztakör közepébe tegyél egy kanál áfonyás tölteléket, majd hajtsd össze és zárd be a tésztát, mint egy zsemlét. Óvatosan formázz belőle egy golyót.

    Fontos, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben, ezért gondosan zárd be a tésztát.

    6

    Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, majd mindkét oldalát süsd aranybarnára, amíg a tészta átsül és a töltelék megolvad.

    A tésztát lassan süsd, hogy a belső töltelék is teljesen felmelegedjen.