Mosd át alaposan a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.
A rizst addig mosd, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz, így biztosítva a pergős végeredményt.
Egy közepes lábosban forrald fel a vizet egy csipet sóval, majd add hozzá a rizst. Fedő alatt, alacsony lángon főzd 12-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd a rizst, és ne emeld fel a fedőt főzés közben, hogy a gőz benn maradjon. A főzési idő a rizs fajtájától függően változhat.
Amíg a rizs fő, vágd vékony csíkokra a piros káposztát, aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.
A vékonyra vágott káposzta hamarabb megpuhul, és jobban illeszkedik a rizs textúrájához.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát és pirítsd 2-3 percig, amíg üveges lesz.
Az üvegesre pirított vöröshagyma édesebb ízt ad az ételnek.
Add hozzá a fokhagymát és a köménymagot, majd pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű ízt kaphat.
Tedd a vékonyra szeletelt piros káposztát a serpenyőbe, és közepes lángon párold 5-7 percig, hogy kissé megpuhuljon, de még roppanós maradjon.
A káposztát ne párold túl puhára, mert elveszíti a színét és az állagát.
Öntsd a megfőtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a párolt piros káposztával és fűszerekkel.
Óvatosan keverd össze a rizst a káposztával, hogy ne törjön össze a rizs.
Ízlés szerint frissen őrölt feketeborssal és apróra vágott petrezselyemmel szórd meg, majd azonnal tálald.
A frissen őrölt bors és a petrezselyem friss és aromás ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.