Piskótás gyümölcstorta friss gyümölcsökkel és zselével

Piskótás gyümölcstorta

A piskótás gyümölcstorta egy igazi klasszikus desszert, amely minden alkalmat különlegessé tesz. A friss gyümölcsök és a lágy piskóta kombinációja tökéletes harmóniát teremt, miközben a zselatinréteg elegáns megjelenést kölcsönöz a tortának. Ez a recept könnyen elkészíthető, és mindig sikert arat a családi vagy baráti összejöveteleken.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
200 ml Tejszín
300 g Friss gyümölcs (eper, áfonya, barack, stb.)
1 cs. Zselatin (tortazselé)
200 ml Víz (zselatinhoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A kivajazott formát szórd meg liszttel vagy zsemlemorzsával, így a piskóta könnyebben kijön a formából.

    2

    A tojásokat válaszd szét. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliakivonattal.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz.

    3

    Keverd hozzá a lisztet és a sütőport, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    A tojásfehérjét óvatosan forgasd a tésztába, hogy a hab ne törjön össze, és a piskóta könnyű maradjon.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hűtsd le, majd fordítsd ki a formából.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a piskóta átsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. A piskótát hagyd a formában hűlni 10 percig, mielőtt kifordítod.

    5

    A tejszínt verd kemény habbá, és simítsd a kihűlt piskóta tetejére.

    A tejszín könnyebben felverődik, ha a tál és a habverő is hideg.

    6

    Rendezd el a friss gyümölcsöket a tejszínhab tetején ízlés szerint.

    A gyümölcsöket vágd egyforma méretűre, hogy a torta szép és egyenletes legyen.

    7

    Készítsd el a zselatint a csomagoláson található utasítás szerint, majd öntsd óvatosan a gyümölcsök tetejére.

    A zselatint hagyd kicsit hűlni, mielőtt a gyümölcsökre öntöd, hogy ne olvadjon meg a tejszínhab.

    8

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a zselatin megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel és kínáld.

    A tortát szeletelés előtt tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a zselatin teljesen megdermedjen, és a szeletek szépek maradjanak.