A pisztáciákat apróra vágd, majd egy száraz serpenyőben pirítsd őket 2-3 percig, hogy még intenzívebb ízt adjanak a kulfinak.
A pisztácia pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, csak enyhén aranybarnára kell pirulniuk.
A tej és tejszín keverékét egy közepes lábasban forrald fel. Keverd folyamatosan, hogy ne égjen le.
A tejnek lassan kell felforrnia, hogy a tejszín ne váljon túlfőtté.
Add hozzá a cukrot, és folytasd a főzést alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A cukor feloldása után is folytasd a keverést, hogy ne képződjön hab a tej tetején.
Tedd hozzá a pisztáciát, a kardamomot, a száraz tejport és a rózsavizet, majd főzd 10-15 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
A rózsavíz ad egy különleges, virágos ízt, de ne használj túl sokat, mert túl intenzíven dominálhat.
Vedd le a lábast a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha szeretnéd, egy csipet sárga ételfestéket adhatsz hozzá, hogy szép sárga színt kapjon.
Az ételfesték opcionális, de szép színt ad a kulfinak.
A lehűlt keveréket öntsd ki jégkrém formákba, és fagyaszd 6-8 órán át, amíg teljesen megfagy.
Ha nincs jégkrém formád, használhatsz műanyag poharakat vagy más formákat is.
Tálald a fagyott pistáciás kulfit, és díszítsd extra pisztáciával vagy egy kis rózsavizzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.