Pistáciás kulfi tálalva, pirított pisztáciával

Pistáciás kulfi

A kulfi egy hagyományos indiai jégkrém, amely különbözik a nyugati fagylaltoktól, mivel sűrűbb és krémesebb állagú. A pistáciás kulfi különösen népszerű, mivel a pistáciák gazdag, édes íze jól passzol a tej és tejszín alapú jégkrémhez. Az étel a hagyományos indiai desszertkultúra szerves része, és a rózsavíz hozzáadása egyedülálló ízt ad a klasszikus receptnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
50 g Pistáciamag
3 db Zöld kardamom
1 ek. Rózsavíz
3 ek. Száraz tejpor
1 csipet Sárga ételfesték

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pisztáciákat apróra vágd, majd egy száraz serpenyőben pirítsd őket 2-3 percig, hogy még intenzívebb ízt adjanak a kulfinak.

    A pisztácia pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, csak enyhén aranybarnára kell pirulniuk.

    2

    A tej és tejszín keverékét egy közepes lábasban forrald fel. Keverd folyamatosan, hogy ne égjen le.

    A tejnek lassan kell felforrnia, hogy a tejszín ne váljon túlfőtté.

    3

    Add hozzá a cukrot, és folytasd a főzést alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A cukor feloldása után is folytasd a keverést, hogy ne képződjön hab a tej tetején.

    4

    Tedd hozzá a pisztáciát, a kardamomot, a száraz tejport és a rózsavizet, majd főzd 10-15 percig, amíg a keverék kissé besűrűsödik.

    A rózsavíz ad egy különleges, virágos ízt, de ne használj túl sokat, mert túl intenzíven dominálhat.

    5

    Vedd le a lábast a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha szeretnéd, egy csipet sárga ételfestéket adhatsz hozzá, hogy szép sárga színt kapjon.

    Az ételfesték opcionális, de szép színt ad a kulfinak.

    6

    A lehűlt keveréket öntsd ki jégkrém formákba, és fagyaszd 6-8 órán át, amíg teljesen megfagy.

    Ha nincs jégkrém formád, használhatsz műanyag poharakat vagy más formákat is.

    7

    Tálald a fagyott pistáciás kulfit, és díszítsd extra pisztáciával vagy egy kis rózsavizzel.