Pisztáciás palacsinta tálalva

Pisztáciás palacsinta

A pisztáciás palacsinta egy különleges, ínycsiklandó étel, amely a pisztácia gazdag ízét ötvözi a finom palacsinta tésztájával. A pisztácia ízét a palacsinta lágy textúrája tökéletesen kiemeli. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás reggelire vagy desszertként. A pisztáciás palacsinta egyedülálló élményt nyújt a gazdag, édes ízek kedvelőinek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
100 g Pisztácia

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    7

    A pisztáciát aprítsd fel durvára, és pirítsd meg egy száraz serpenyőben 3-4 percig, amíg illatos lesz.

    8

    Miután kisütötted a palacsintákat, szórd meg őket a pirított pisztáciával.

    9

    Tálald a pisztáciás palacsintát, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot.