Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.
A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos hőmérséklet az ideális.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
A pisztáciákat durvára vágd, és add hozzá a tésztához. Jól dolgozd bele, hogy egyenletesen eloszoljanak.
A pisztáciát előtte meg is piríthatod egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely, például a kikapcsolt sütő enyhén melegítve.
Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.
A perecek formázásakor figyelj arra, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.
Ez a második kelesztés segít abban, hogy a perecek még puhábbak és könnyebbek legyenek.
Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral. Ezzel egy finom, karamellizált réteget kapsz a perecek tetején.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez. A barna cukor helyett pedig kristálycukrot, ha úgy jobban szereted.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj oda, hogy ne égjenek meg a perecek.
Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A pisztácia íze és a karamellizált cukor tökéletes párosítást alkot.
A perecek frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban néhány napig elállnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.