A túrót egy szűrőn át törd át, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet, majd tedd egy nagy tálba.
A túrót jól át kell törni, hogy sima, krémes állagot kapj, így a sondeesh puha és jól formázható lesz.
Add hozzá a cukrot, a tejport, a fahéjat és a sütőport a túróhoz, és alaposan keverd össze.
A fahéj segít az ízek egyensúlyozásában, és egy különleges illatot ad a desszertnek. Ha nem szereted a fahéjat, elhagyhatod.
A pisztáciákat durvára vágd, és keverd hozzá a túrós keverékhez.
A pisztáciákat nem kell túlságosan apróra vágni, hogy a textúrájuk érezhető maradjon az ételben.
A rózsavíz és a víz hozzáadásával egy egységes, formázható masszát kell kapnod.
A rózsavíz ad egy enyhe virágos ízt, ami igazán különlegessé teszi a sondeesh-t, de ne használj túl sokat belőle.
Formázz kis golyókat a keverékből, majd finoman lapítsd le őket, hogy kis korongokat kapj. Tedd egy tálcára.
A sondeesh-t lehet formázni hagyományosan, de ha nem szeretnél golyókat, használhatsz más formákat is.
Tedd a kész formákat a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjenek, és jobban formázhatók legyenek.
A hűtés után a sondeesh könnyebben megőrzi a formáját, és a pisztácia íze is jobban összeér.
Tálald hűtve, és a tetejét díszítsd egy-egy egész pisztáciával, ha szeretnéd.
A friss pisztáciával való díszítés nemcsak a megjelenést fokozza, hanem extra ízt is ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.