Pisztáciás sondesh, túróval és rózsavízzel, díszítve pisztáciával

Pisztáciás sondesh

A pisztáciás sondesh egy klasszikus indiai édesség, amelyet túróval és pisztáciával készítenek. Az étel ízesítését rózsavíz és fahéj teszi különlegessé, így a végeredmény egy édes, aromás desszert. A sondeesh tradicionálisan egy pufi, finom édesség, amelyet többféle formában is tálalhatunk. A pisztáciás változata egy extra textúrát és gazdag ízt ad a hagyományos recepthez, amely tökéletes minden alkalomra, legyen szó ünnepi étkezésről vagy egy könnyed desszertről.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Túró
100 g Cukor
50 g Tejpor
50 g Pistácia
1 ek. Rózsavíz
0.5 tk. Fahéj
0.5 tk. Sütőpor
2 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót egy szűrőn át törd át, hogy eltávolítsd a felesleges nedvességet, majd tedd egy nagy tálba.

    A túrót jól át kell törni, hogy sima, krémes állagot kapj, így a sondeesh puha és jól formázható lesz.

    2

    Add hozzá a cukrot, a tejport, a fahéjat és a sütőport a túróhoz, és alaposan keverd össze.

    A fahéj segít az ízek egyensúlyozásában, és egy különleges illatot ad a desszertnek. Ha nem szereted a fahéjat, elhagyhatod.

    3

    A pisztáciákat durvára vágd, és keverd hozzá a túrós keverékhez.

    A pisztáciákat nem kell túlságosan apróra vágni, hogy a textúrájuk érezhető maradjon az ételben.

    4

    A rózsavíz és a víz hozzáadásával egy egységes, formázható masszát kell kapnod.

    A rózsavíz ad egy enyhe virágos ízt, ami igazán különlegessé teszi a sondeesh-t, de ne használj túl sokat belőle.

    5

    Formázz kis golyókat a keverékből, majd finoman lapítsd le őket, hogy kis korongokat kapj. Tedd egy tálcára.

    A sondeesh-t lehet formázni hagyományosan, de ha nem szeretnél golyókat, használhatsz más formákat is.

    6

    Tedd a kész formákat a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjenek, és jobban formázhatók legyenek.

    A hűtés után a sondeesh könnyebben megőrzi a formáját, és a pisztácia íze is jobban összeér.

    7

    Tálald hűtve, és a tetejét díszítsd egy-egy egész pisztáciával, ha szeretnéd.

    A friss pisztáciával való díszítés nemcsak a megjelenést fokozza, hanem extra ízt is ad.