Pita szendvics sült csirkével és friss zöldségekkel

Pita Szendvics

A pita szendvics az egyik legkedveltebb gyors és egészséges étel, amely tökéletesen ötvözi a mediterrán ízeket. A ropogós pita kenyér, a szaftos sült csirke és a friss zöldségek harmonikus kombinációt alkotnak, amelyet a krémes görög joghurtos öntet tesz teljessé. Ez az étel kiváló választás ebédre vagy vacsorára, akár otthon, akár útközben!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
200 g Csirkemell
100 g Görög joghurt
100 g Feta sajt
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Piros hagyma
30 ml Olívaolaj
20 ml Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet vékony csíkokra, és egy serpenyőben olívaolajon süsd aranybarnára 6-8 perc alatt, sóval és borssal ízesítve.

    A csirkét ne süsd túl, mert kiszáradhat. Használhatsz fűszerkeveréket is a só és bors helyett.

    2

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.

    A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy frissek és ropogósak maradjanak.

    3

    Készítsd el a joghurtos öntetet: keverd össze a görög joghurtot, citromlevet, zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, sót és borsot.

    Az öntetet kóstold meg, és ízlés szerint igazítsd a citromlé vagy a fokhagyma mennyiségét. Adhatsz hozzá egy kevés mentát is.

    4

    Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.

    A pitát ne melegítsd túl sokáig, mert megkeményedhet. Csak annyira melegítsd, hogy rugalmas legyen és könnyen hajtogatható.

    5

    A meleg piták belsejébe helyezd a sült csirkecsíkokat, a friss zöldségeket és morzsold rá a feta sajtot.

    Ne töltsd túl a pitát, különben nehéz lesz összehajtani és enni. A feta sajt helyett használhatsz más, hasonlóan sós sajtot is.

    6

    Locsold meg a joghurtos öntettel, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    Az öntetet tálalás előtt közvetlenül locsold a pitára, hogy ne áztassa el a kenyeret.

    7

    Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald szendvicsként.

    A pitát alufóliába vagy papírba is csomagolhatod, ha útravalónak készíted.