Pizza ai Carciofini articsókával tálalva

Pizza ai Carciofini (articsókával)

A Pizza ai Carciofini egy hagyományos olasz fogás, amely különösen népszerű Róma környékén. Az articsóka a római konyha egyik alapanyaga, és tökéletes kiegészítője az olasz pizzáknak. Az étel egyszerű, mégis elegáns ízvilága remek választás vacsorákra és baráti összejövetelekre. Az articsóka lágy textúrája és a mozzarella krémessége harmonikusan egészíti ki a ropogós pizzatésztát. Ezt az ételt könnyen elkészítheted otthon, hogy a családod és barátaid számára is elhozd az olasz konyha ízeit.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Articsóka konzerv
2 ek. Extra szűz olívaolaj
5 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Ez segít abban, hogy a pizza alja ropogósra süljön.

    A sütőt érdemes legalább 20 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy megfelelően felmelegedjen.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát egy lisztezett felületen kör alakúra, majd helyezd a tepsire. Ügyelj rá, hogy egyenletes vastagságú legyen, így mindenhol egyformán fog megsülni.

    Ha a tészta nagyon ragad, használj több lisztet. A sodrófa helyett kézzel is formázhatod a tésztát.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen a paradicsomszósszal, hagyj körben egy kis szegélyt, hogy a széle ropogós maradjon.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot, amit fűszereztél bazsalikommal, oregánóval és fokhagymával.

    4

    Szeleteld fel a mozzarellát vékony karikákra, és oszlasd el a paradicsomszószon. Így biztosítod, hogy minden szelet pizzára jusson sajt.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot, például scamorzát vagy provolonét. A friss mozzarella sütés előtt lecsepegtetve kevésbé áztatja el a tésztát.

    5

    Csepegtesd le az articsókát, majd vágd félbe vagy negyedekre, és rendezd el a pizzán. Ügyelj rá, hogy minden falathoz kerüljön belőle.

    Ha konzerv articsókát használsz, alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát. Friss articsókát is használhatsz, de azt előtte meg kell főzni vagy párolni.

    6

    Locsold meg a pizzát az extra szűz olívaolajjal, majd szórd meg egy csipet sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ez kiemeli az ízeket.

    Az olívaolaj helyett használhatsz fűszeres olajat, például chiliolajat, ha pikánsabb ízt szeretnél.

    7

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütő középső rácsára, és süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a széle aranybarnára sül.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta alja is megsüljön. Ha a teteje gyorsabban sül, takard le alufóliával.

    8

    Sütés után díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, majd azonnal tálald. A bazsalikom a meleg pizzán adja ki legjobban az ízét.

    A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt, például rukkolát vagy petrezselymet. A pizzát kínálhatod egy kis balzsamecet krémmel is.