Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit. Ez segít abban, hogy a pizza alja ropogósra süljön.
A sütőt érdemes legalább 20 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy megfelelően felmelegedjen.
Nyújtsd ki a pizza tésztát egy lisztezett felületen kör alakúra, majd helyezd a tepsire. Ügyelj rá, hogy egyenletes vastagságú legyen, így mindenhol egyformán fog megsülni.
Ha a tészta nagyon ragad, használj több lisztet. A sodrófa helyett kézzel is formázhatod a tésztát.
Kend meg a tésztát egyenletesen a paradicsomszósszal, hagyj körben egy kis szegélyt, hogy a széle ropogós maradjon.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot, amit fűszereztél bazsalikommal, oregánóval és fokhagymával.
Szeleteld fel a mozzarellát vékony karikákra, és oszlasd el a paradicsomszószon. Így biztosítod, hogy minden szelet pizzára jusson sajt.
A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot, például scamorzát vagy provolonét. A friss mozzarella sütés előtt lecsepegtetve kevésbé áztatja el a tésztát.
Csepegtesd le az articsókát, majd vágd félbe vagy negyedekre, és rendezd el a pizzán. Ügyelj rá, hogy minden falathoz kerüljön belőle.
Ha konzerv articsókát használsz, alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát. Friss articsókát is használhatsz, de azt előtte meg kell főzni vagy párolni.
Locsold meg a pizzát az extra szűz olívaolajjal, majd szórd meg egy csipet sóval és frissen őrölt fekete borssal. Ez kiemeli az ízeket.
Az olívaolaj helyett használhatsz fűszeres olajat, például chiliolajat, ha pikánsabb ízt szeretnél.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütő középső rácsára, és süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a széle aranybarnára sül.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta alja is megsüljön. Ha a teteje gyorsabban sül, takard le alufóliával.
Sütés után díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, majd azonnal tálald. A bazsalikom a meleg pizzán adja ki legjobban az ízét.
A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt, például rukkolát vagy petrezselymet. A pizzát kínálhatod egy kis balzsamecet krémmel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.