Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt. A langyos víz elősegíti az élesztő aktiválódását.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas tapintásúvá válik. Ez általában 8-10 percet vesz igénybe.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális a szobahőmérsékletnél kicsit melegebb hely, például a radiátor közelében vagy a sütőben alacsony hőfokon.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb kinyújtani, ha előtte pár percig pihenteted.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze a ricottát, fokhagymát, egy kevés olívaolajat és frissen őrölt borsot.
A ricottát lecsepegtetheted egy szűrőben, hogy ne legyen túl vizes a feltét.
Kend meg a pizza tésztáját a ricottás keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
A ricottás keveréket egyenletesen kend el a tésztán, de a széleken hagyj egy kis peremet.
Szeleteld fel az újhagymát vékony karikákra, majd szórd egyenletesen a pizzára.
Az újhagymát a zöldjével együtt is használhatod, így még intenzívebb lesz az íze.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg, és a sajt szépen megolvadjon.
Vedd ki a sütőből, szórd meg frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.
A pizzát forrón tálald, hogy a sajt még nyúlós legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.