Frissen sült újhagymás pizza

Pizza ai Cipollotti (újhagymával)

A Pizza ai Cipollotti egy egyszerű, mégis rendkívül ízletes olasz pizza, amelyet a friss újhagyma tesz különlegessé. Az olasz konyhában gyakran használnak újhagymát könnyed és aromás ételek készítéséhez, hiszen a hagyma enyhén édeskés íze remekül harmonizál a lágy ricottával és a ropogós pizzatésztával. Ez a pizza tökéletes választás egy könnyed vacsorára vagy egy baráti összejövetelre. A recept különlegessége, hogy a frissen szeletelt újhagyma sütés után is megőrzi ropogós textúráját, így minden falat friss és zamatos marad. Egy pohár fehérbor vagy egy hűs limonádé kiváló kísérője ennek az ínycsiklandó fogásnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
150 g Mozzarella
50 g Parmezán
100 g Ricotta
4 szál Újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 g Frissen őrölt bors
5 g Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt. A langyos víz elősegíti az élesztő aktiválódását.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas tapintásúvá válik. Ez általában 8-10 percet vesz igénybe.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez ideális a szobahőmérsékletnél kicsit melegebb hely, például a radiátor közelében vagy a sütőben alacsony hőfokon.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát könnyebb kinyújtani, ha előtte pár percig pihenteted.

    5

    Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze a ricottát, fokhagymát, egy kevés olívaolajat és frissen őrölt borsot.

    A ricottát lecsepegtetheted egy szűrőben, hogy ne legyen túl vizes a feltét.

    6

    Kend meg a pizza tésztáját a ricottás keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.

    A ricottás keveréket egyenletesen kend el a tésztán, de a széleken hagyj egy kis peremet.

    7

    Szeleteld fel az újhagymát vékony karikákra, majd szórd egyenletesen a pizzára.

    Az újhagymát a zöldjével együtt is használhatod, így még intenzívebb lesz az íze.

    8

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg, és a sajt szépen megolvadjon.

    9

    Vedd ki a sütőből, szórd meg frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.

    A pizzát forrón tálald, hogy a sajt még nyúlós legyen.