Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Adj hozzá langyos vizet és az extra szűz olívaolajat, majd dolgozd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.
A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyebb legyen.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg rugalmas és sima lesz. Takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
Ha a tészta ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és ha van pizzaköved, helyezd be melegedni. Nyújtsd ki a megkelt tésztát lisztezett felületen kör alakúra.
A pizzakő segít egyenletesen elosztani a hőt, így a pizza alja is ropogós lesz.
Kend meg a pizza tésztáját paradicsomszósszal, majd szórd meg apróra vágott fokhagymával, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt, hogy ne áztassa el a tésztát.
Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal, majd tépd vagy szeleteld a mozzarellát, és helyezd rá.
A parmezán ad egy sós, umami ízt a pizzának.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 7-10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek, és a mozzarella szépen megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.
Amikor a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és a bazsalikom virágaival, majd locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.
A bazsalikomot közvetlenül a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és az aromáját.
Azonnal tálald, hogy a bazsalikom virágok frissességét megőrizze.
A pizza frissen a legfinomabb, ezért ne hagyd kihűlni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.