Pizza ai Fiori di Zucca cukkinivirágokkal és ricottával

Pizza ai Fiori di Zucca (cukkinivirág és ricotta)

A Pizza ai Fiori di Zucca egy hagyományos olasz recept, amely a nyári szezonban rendkívül népszerű, amikor a cukkinivirágok frissek és könnyen elérhetők. Az olasz vidéki konyhában ez egy egyszerű, mégis elegáns fogás, amely tökéletesen ötvözi a krémes ricotta és a friss cukkinivirág könnyed ízét. Róma utcai pizzériáiban gyakran találkozhatunk ezzel a különleges feltéttel, amely egyedi és szezonális élményt nyújt a pizza szerelmeseinek. Aki szereti az autentikus olasz ízeket, annak ez a pizza garantáltan kedvence lesz.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 15 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
150 g Ricotta sajt
6 db Cukkinivirág
100 g Mozzarella sajt
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szárított oregánó
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ha az élesztő nem habosodik fel, az azt jelenti, hogy nem aktív, és új élesztőt kell használnod.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    Használj pizzalisztet (00-ás liszt), ha igazán ropogós pizzát szeretnél.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely, például a sütő, ha csak a világítás van bekapcsolva.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt alaposan melegítsd elő, hogy a pizza egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha nehezen nyúlik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.

    6

    Kend meg a ricottával, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és a szárított oregánót.

    A ricottát vékonyan kend el, hogy ne áztassa el a tésztát.

    7

    Rendezd el a cukkinivirágokat a pizzán, majd morzsold rá a mozzarellát és hintsd meg frissen őrölt fekete borssal.

    A cukkinivirágokat óvatosan kezeld, mert könnyen sérülnek. A mozzarellát egyenletesen morzsold rá.

    8

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    9

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    Hagyd pihenni a pizzát, hogy a sajt kicsit megszilárduljon, mielőtt felszeleteled.