Pizza ai Peperoni színes paprikákkal és mozzarellával

Pizza ai Peperoni

A Pizza ai Peperoni az olasz konyha egyik színes és ízletes fogása, amely a paprikák természetes édességét és roppanósságát ötvözi a mozzarella krémes textúrájával. Ez a pizza tökéletes választás vegetáriánusok számára, és ideális egy baráti összejövetelhez vagy gyors vacsorához. A színes paprikák mediterrán hangulatot kölcsönöznek, amely garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
1 db Piros paprika
1 db Sárga paprika
1 db Zöld paprika
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát érdemes kör alakúra nyújtani, de a formája ízlés szerint változtatható.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszószba keverhetsz egy kis bazsalikomot vagy oregánót a még finomabb ízért.

    3

    Szeleteld vékony karikákra a piros, sárga és zöld paprikát, és oszlasd el egyenletesen a paradicsomos alapon.

    A paprika szeletek legyenek vékonyak, hogy könnyen átsüljenek a sütőben.

    4

    Helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát, hogy egyenletesen fedje a paprikákat.

    A mozzarella szeleteket érdemes a paprika közé helyezni, hogy ne égjenek meg a sütőben.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért figyelj oda a pizzára, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét.