Frissen sült paprikás pizza

Pizza ai Peperoni (paprikával)

A Pizza ai Peperoni egy klasszikus olasz pizza, amelyet a friss, ropogós paprikák tesznek igazán különlegessé. Az olasz konyhában a zöldségek kiemelt szerepet kapnak, és a paprikás pizza egy tökéletes példa erre. A színes paprika nemcsak látványos, hanem természetes édessége is remekül harmonizál a paradicsomszósszal és a sajtokkal. Ha szereted a könnyedebb, mégis ízletes pizzákat, ezt a receptet mindenképp próbáld ki! Egy pohár könnyű fehérbor vagy egy frissen facsart citromos limonádé kiváló kísérője lehet ennek a színes fogásnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella
50 g Parmezán
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Sárga kaliforniai paprika
1 db Zöldpaprika
2 gerezd Fokhagyma
2 g Frissen őrölt bors
5 g Oregánó
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt. Ideális a kézmeleg víz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez ideális a langyos, huzatmentes hely. A sütőt is használhatod, ha alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) bekapcsolod.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte néhány percig pihenteted.

    5

    Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. A paprikákat mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékony csíkokra.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szeretnéd apróra vágni.

    6

    Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.

    Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt, hogy a pizza ne ázzon el.

    7

    Oszlasd el a paprikaszeleteket a pizzán egyenletesen, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.

    A mozzarella legyen szárazabb típusú, hogy ne engedjen túl sok vizet sütés közben.

    8

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.

    Ha a sütőd egyenletlenül süt, forgassd meg a tepsit sütés közben.

    9

    Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd a pizzára, hogy ne égjen meg.