Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt. Ideális a kézmeleg víz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális a langyos, huzatmentes hely. A sütőt is használhatod, ha alacsony hőfokon (kb. 30-40°C) bekapcsolod.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte néhány percig pihenteted.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. A paprikákat mosd meg, vágd félbe, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékony csíkokra.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szeretnéd apróra vágni.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt, hogy a pizza ne ázzon el.
Oszlasd el a paprikaszeleteket a pizzán egyenletesen, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
A mozzarella legyen szárazabb típusú, hogy ne engedjen túl sok vizet sütés közben.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Ha a sütőd egyenletlenül süt, forgassd meg a tepsit sütés közben.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd a pizzára, hogy ne égjen meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.