Pizza ai Piselli zöldborsóval és sajttal

Pizza ai Piselli

A Pizza ai Piselli az olasz konyha egyik különleges változata, amelyet a friss zöldborsó édes íze tesz igazán egyedivé. Ez a recept az egyszerűségre és az ízek harmóniájára épül, tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. Az olasz vidéki konyha hagyományait idézi meg, ahol a friss alapanyagok és a helyi ízek kerülnek előtérbe. Tökéletes vegetáriánus opció, amely biztosan elnyeri az ínyencek tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
100 g Zöldborsó
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
150 ml Paradicsomszósz
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ha nincs pizza tésztád, használhatsz bolti késztésztát is.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű, hogy finom legyen a pizza.

    3

    Főzd meg a zöldborsót sós vízben 5 percig, majd szűrd le, és hagyd hűlni.

    A zöldborsót ne főzd túl, mert akkor pépes lesz.

    4

    Helyezd a főtt zöldborsót egyenletesen a paradicsomos alapra, majd szórd meg reszelt parmezánnal.

    A parmezán ad egy különleges ízt a pizzának.

    5

    Add hozzá a szeletekre vágott mozzarellát, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A mozzarella legyen friss, hogy jól megolvadjon a sütőben.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a pizza.

    7

    Miután a pizza elkészült, díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A friss bazsalikom teszi fel a koronát erre a pizzára.