Pizza ai Pomodori Secchi aszalt paradicsommal és sajttal

Pizza ai Pomodori Secchi

A Pizza ai Pomodori Secchi az olasz konyha egyik különleges fogása, amely az aszalt paradicsom gazdag, intenzív ízvilágát emeli ki. Ez a recept a mediterrán régiók hangulatát idézi, ahol az aszalt paradicsomot gyakran használják tésztákhoz, salátákhoz és pizzákhoz. Ez a pizza tökéletes választás egy könnyed vacsorára vagy egy baráti összejövetelre, ahol az egyszerűség és az ízek mélysége kerül előtérbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
100 g Aszalt paradicsom
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát érdemes szobahőmérsékleten hagyni kicsit, mielőtt nyújtani kezded, így könnyebben kezelhető lesz.

    2

    Aprítsd fel az aszalt paradicsomot és a fokhagymát, majd szórd a pizza tésztára egyenletesen elosztva.

    Az aszalt paradicsomot érdemes olajban tárolni, így puhább és ízletesebb lesz. Ha keményebb, áztasd be pár percre meleg vízbe.

    3

    Szórd meg a tésztát reszelt parmezánnal, és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A mozzarella nedvességtartalma magas, ezért érdemes papírtörlővel leitatni a szeleteket, mielőtt a pizzára kerülnek, így elkerülhető, hogy a pizza elázzon.

    4

    Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd locsold meg a pizzát olívaolajjal.

    Az olívaolaj ne legyen túl sok, mert a pizza alja nem sül meg rendesen. Használj minőségi extra szűz olívaolajat a legjobb íz érdekében.

    5

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő sütőnként eltérhet, figyelj a pizzára, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomot csak közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy ne hervadjon meg a hő hatására.