Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát érdemes szobahőmérsékleten hagyni kicsit, mielőtt nyújtani kezded, így könnyebben kezelhető lesz.
Aprítsd fel az aszalt paradicsomot és a fokhagymát, majd szórd a pizza tésztára egyenletesen elosztva.
Az aszalt paradicsomot érdemes olajban tárolni, így puhább és ízletesebb lesz. Ha keményebb, áztasd be pár percre meleg vízbe.
Szórd meg a tésztát reszelt parmezánnal, és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A mozzarella nedvességtartalma magas, ezért érdemes papírtörlővel leitatni a szeleteket, mielőtt a pizzára kerülnek, így elkerülhető, hogy a pizza elázzon.
Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd locsold meg a pizzát olívaolajjal.
Az olívaolaj ne legyen túl sok, mert a pizza alja nem sül meg rendesen. Használj minőségi extra szűz olívaolajat a legjobb íz érdekében.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő sütőnként eltérhet, figyelj a pizzára, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy ne hervadjon meg a hő hatására.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.