Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete fontos, hogy ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az befolyásolja az élesztő működését. A langyos víz az ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas állagú lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A meleg hely lehet a sütő is, amit előzőleg nagyon alacsony hőfokon bekapcsoltál pár percre, majd kikapcsoltad. Fontos, hogy ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte pár percig pihenteted.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymát, oregánót és frissen őrölt borsot.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szereted a nagyobb darabokat.
Kend meg a pizza tésztáját a fokhagymás olívaolaj keverékkel, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
Ne spórolj a fokhagymás olajjal, mert ez adja meg a pizza alapízét.
Vágd apróbb darabokra az aszalt paradicsomot, majd oszlasd el egyenletesen a pizzán.
Ha az aszalt paradicsom túl kemény, áztasd be pár percre forró vízbe, hogy megpuhuljon.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.
A friss bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az ízét és a színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.