Pizza al Cavolo Nero fodros kellel és sajttal

Pizza al Cavolo Nero

A Pizza al Cavolo Nero az olasz konyha egyik friss és egészséges változata, amely a fodros kel intenzív ízét és tápláló tulajdonságait ötvözi a mozzarella és parmezán sajt gazdag krémességével. Ez a pizza a toszkán hagyományokra épül, ahol a fodros kel a helyi konyha kedvelt alapanyaga. Egyedi íze és könnyed textúrája miatt tökéletes választás vegetáriánusok számára, vagy azoknak, akik egy különleges és egészséges pizzát keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
100 g Fodros kel
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta nyújtásánál figyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen, így mindenhol egyszerre fog megsülni.

    2

    Aprítsd fel a fodros kelt, és egy serpenyőben pirítsd meg fokhagymával és olívaolajjal, amíg megpuhul.

    A fodros kelnek vastag a szára, azt érdemes eltávolítani. Ne pirítsd túl a kelt, mert kiszáradhat.

    3

    Kend meg a pizza tésztát olívaolajjal, és helyezd rá a pirított fodros kelt egyenletesen elosztva.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta elázzon a zöldségtől. A fodros kelt ne halmozd fel egy helyre, oszlasd el egyenletesen.

    4

    Szórd meg reszelt parmezánnal, majd add hozzá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A parmezán ad egy sós alapot a pizzának, a mozzarella pedig a krémes állagot biztosítja.

    5

    Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A sóval óvatosan bánj, mert a parmezán is sós. A bors friss, őrölt legyen a legjobb íz érdekében.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    A sütő aljába tegyél egy tepsit, és forrósítsd fel. Amikor beteszed a pizzát, önts a forró tepsibe egy kevés vizet, ez gőzt képez, ami segít a tésztának megemelkedni.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    Ha nincs friss bazsalikom, használhatsz szárítottat is, de a friss íze sokkal intenzívebb.