Frissen sült fehér pizza Grana Padano sajttal

Pizza al Grana Padano (Grana Padano sajttal)

A Pizza al Grana Padano az olasz sajtok szerelmeseinek egyik kedvenc pizzája. A Grana Padano egy hagyományos és hosszú érlelésű sajt, amely gazdag és sós ízt kölcsönöz ennek a fehér pizzának. Eredete Észak-Olaszországig nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legkedveltebb olasz sajt. A pizzán a fokhagymás olívaolajos alap tökéletes alapot ad a sajtoknak, amelyek selymesen megolvadnak a forró sütőben. A végső simításként hozzáadott friss bazsalikom és frissen őrölt bors kiemeli az ízeket. Ez a pizza tökéletes választás egy elegáns vacsorára vagy egy különleges alkalomra, amikor valami igazán autentikus olasz ételt szeretnél élvezni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
150 g Mozzarella
100 g Grana Padano sajt
50 g Parmezán
10 g Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
2 g Frissen őrölt bors
5 g Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. Ne használj túl meleg vizet, mert az elpusztítja az élesztőt.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ez kb. 8-10 percet vesz igénybe.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hőmérséklet 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C) és ott kelesztheted a tésztát.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyformán süljön meg.

    5

    Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze az olívaolajat a fokhagymával, majd kend meg vele a pizza tésztáját.

    A fokhagymás olajjal óvatosan kend meg a tésztát, ne legyen túl sok, mert elázhat.

    6

    Szórd meg a pizzát reszelt mozzarellával, Grana Padano sajttal és parmezánnal egyenletesen elosztva.

    A sajtokat érdemes egyenletesen elosztani, hogy mindenhol ugyanolyan ízű legyen a pizza. A Grana Padano helyett használhatsz Pecorino Romanot is, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    7

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.

    Ha a pizzatészta túl vastag, először süsd el a tésztát egyedül 5-8 percig, majd tedd rá a feltéteket és süsd készre.

    8

    Vedd ki a sütőből, majd szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.

    A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy friss maradjon.