Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. Ne használj túl meleg vizet, mert az elpusztítja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ez kb. 8-10 percet vesz igénybe.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A tészta keléséhez ideális hőmérséklet 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is bekapcsolhatod alacsony hőfokon (kb. 50°C) és ott kelesztheted a tésztát.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol egyformán süljön meg.
Pucold meg a fokhagymát, és aprítsd finomra. Keverd össze az olívaolajat a fokhagymával, majd kend meg vele a pizza tésztáját.
A fokhagymás olajjal óvatosan kend meg a tésztát, ne legyen túl sok, mert elázhat.
Szórd meg a pizzát reszelt mozzarellával, Grana Padano sajttal és parmezánnal egyenletesen elosztva.
A sajtokat érdemes egyenletesen elosztani, hogy mindenhol ugyanolyan ízű legyen a pizza. A Grana Padano helyett használhatsz Pecorino Romanot is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Ha a pizzatészta túl vastag, először süsd el a tésztát egyedül 5-8 percig, majd tedd rá a feltéteket és süsd készre.
Vedd ki a sütőből, majd szórd meg friss bazsalikommal és frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald azonnal.
A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.