Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon.
Hámozd meg a főtt burgonyát, szeleteld vékony karikákra, és tedd félre.
A burgonyát ne főzd túl, mert akkor nehéz lesz szeletelni. A vékony szeletek hamarabb átsülnek a pizzán.
Kend meg a tésztát olívaolajjal, és szórd meg egy csipet sóval és borssal.
Az olívaolaj segít, hogy a tészta ropogós legyen. A só és bors kiemeli a többi ízt.
Rendezd el a burgonyaszeleteket a tésztán, majd szórd meg friss rozmaringgal.
A rozmaring illata és íze nagyon jól passzol a burgonyához. Ha nincs friss, szárított rozmaringot is használhatsz.
Szórd meg a burgonya tetejét reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán ad egy sós, umami ízt a pizzának. A mozzarella legyen jó minőségű, és ne áztassa el a pizzát.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.
Miután a pizza elkészült, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és azonnal tálald.
A friss olívaolaj kiemeli a pizza ízeit. Azonnal tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.