Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A víz hőmérséklete ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A pihentetés segít az élesztő aktiválásában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától, és nem ragad a kezedhez. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, egy kevés lisztet.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A meleg hely segíti a tészta kelését. Ha nincs meleg hely, tedd a sütőbe alacsony hőfokon (kb. 50°C).
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. Ha nincs sodrófád, kézzel is kinyújthatod.
Hámozd meg a burgonyát, majd szeleteld nagyon vékony karikákra. A fokhagymát pucold meg és aprítsd finomra.
A burgonyát nagyon vékonyra kell szeletelni, hogy megsüljön a sütőben. Használhatsz mandolint a szeleteléshez.
Keverd össze a szeletelt burgonyát egy kis olívaolajjal, aprított fokhagymával, rozmaringgal, oregánóval és frissen őrölt borssal.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A rozmaring és az oregánó nagyon jól illik a burgonyához.
Kend meg a pizza tésztáját egy kevés olívaolajjal, majd helyezd rá a fűszerezett burgonyaszeleteket.
Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta átázzon a burgonyától. A burgonyaszeleteket egyenletesen oszd el a tésztán.
Szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal egyenletesen elosztva.
A sajt mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A parmezán ad egy pikáns ízt a pizzának.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a pizza alja. Ha van pizzaköved, azon még finomabb lesz.
Vedd ki a sütőből, szórd meg egy kevés tengeri sóval. Szeleteld és tálald azonnal.
A tengeri só kiemeli a burgonya ízét. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a szád.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.