Pizza al Pepe különböző sajtokkal és friss borsokkal

Pizza al Pepe

A Pizza al Pepe egy különleges olasz pizzavariáció, amely a sajtok és a különböző borsfajták tökéletes egyensúlyára épül. Az olasz konyhában a bors kiemelkedő szerepet játszik, és ennek a pizzának az egyedisége abban rejlik, hogy az intenzív fűszeresség remekül harmonizál a krémes sajtokkal. Egy őszi estén, amikor egy igazán fűszeres, gazdag ízvilágú pizzára vágysz, ez a recept tökéletes választás. A ropogós tészta, az olvadt sajtválogatás és a különböző borsok pikáns karaktere minden falatnál egyedi élményt nyújt. Ha még karakteresebb ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés extra Pecorino Romano reszeléssel és frissen őrölt fekete borssal tálalás előtt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Langyos víz
25 g Friss élesztő
10 g
30 ml Olívaolaj
200 g Mozzarella sajt
50 g Pecorino Romano sajt
50 g Parmezán sajt
50 g Gorgonzola sajt
2 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Frissen őrölt zöld bors
1 tk. Frissen őrölt fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Ideális a kézmeleg hőmérséklet.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    A liszt átszitálása segít levegősebbé tenni a tésztát. A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a felfutást.

    3

    Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.

    A kiolajozott tál megakadályozza, hogy a tészta letapadjon. A konyharuha nedvesítése segít megőrizni a tészta nedvességtartalmát. A keléshez ideális hőmérséklet 25-28°C.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A sütő alapos előmelegítése biztosítja a tészta megfelelő átsülését. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta letapadjon a tepsire.

    5

    Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg a reszelt mozzarellával.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta átázzon a feltétektől.

    6

    Szórd meg a pizza tetejét a reszelt Pecorino Romano, parmezán és morzsolt gorgonzola sajttal.

    A különböző sajtok kombinációja egyedi és intenzív ízvilágot kölcsönöz a pizzának.

    7

    Szórd meg frissen őrölt fekete, zöld és fehér borssal az intenzív ízhatás érdekében.

    A frissen őrölt bors sokkal aromásabb, mint az előre őrölt.

    8

    Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a széle nagyon gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    9

    Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szórd meg extra reszelt Pecorino Romanóval és friss borssal, majd tálald melegen.

    A friss sajttal és borssal való megszórás még intenzívebbé teszi az ízeket.