Pizza al Pomodoro Fresco friss paradicsommal és mozzarellával

Pizza al Pomodoro Fresco

A Pizza al Pomodoro Fresco az olasz konyha egyik legegyszerűbb és legízletesebb fogása, amely a friss paradicsom természetes édességére és a mozzarella lágy textúrájára épít. Ez a pizza tökéletes választás könnyed vacsorákhoz vagy gyors ebédekhez. A friss bazsalikom és a paradicsom mediterrán aromái garantáltan elhozzák az olasz életérzést az asztalodra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
200 g Friss paradicsom
150 g Mozzarella sajt
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta ne legyen túl vékony, hogy elbírja a feltéteket. A sütőpapír segít, hogy ne ragadjon le.

    2

    Szeleteld fel a friss paradicsomot vékony karikákra, és tedd félre.

    A paradicsom legyen érett, de kemény, hogy ne áztassa el a tésztát. A koktélparadicsom is jó választás.

    3

    Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.

    Az olívaolaj segít, hogy a tészta ropogós legyen. Ne spórolj a minőségi olívaolajjal.

    4

    Helyezd a paradicsomszeleteket a tésztára egyenletesen elosztva.

    Ne tegyél túl sok paradicsomot, mert elázhat a tészta.

    5

    Tedd rá a szeletekre vágott mozzarellát, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A mozzarella legyen jó minőségű, és ne legyen túl vizes. A friss mozzarella a legjobb választás.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A friss bazsalikom adja meg a pizza igazi ízét. Ne tedd a sütőbe, mert megég.