Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta ne legyen túl vékony, hogy elbírja a feltéteket. A sütőpapír segít, hogy ne ragadjon le.
Szeleteld fel a friss paradicsomot vékony karikákra, és tedd félre.
A paradicsom legyen érett, de kemény, hogy ne áztassa el a tésztát. A koktélparadicsom is jó választás.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg sóval és borssal.
Az olívaolaj segít, hogy a tészta ropogós legyen. Ne spórolj a minőségi olívaolajjal.
Helyezd a paradicsomszeleteket a tésztára egyenletesen elosztva.
Ne tegyél túl sok paradicsomot, mert elázhat a tészta.
Tedd rá a szeletekre vágott mozzarellát, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A mozzarella legyen jó minőségű, és ne legyen túl vizes. A friss mozzarella a legjobb választás.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a sajt megolvadt és a tészta aranybarna.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A friss bazsalikom adja meg a pizza igazi ízét. Ne tedd a sütőbe, mert megég.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.