Pizza al Pomodoro Fresco friss paradicsommal és mozzarellával

Pizza al Pomodoro Fresco (friss paradicsomos pizza)

A Pizza al Pomodoro Fresco az olasz konyha egyik legegyszerűbb, mégis legízletesebb pizzája. A friss paradicsom a mediterrán étrend egyik alapvető eleme, amelyet generációk óta használnak pizzák és tésztafélék készítéséhez. Ez a pizza a legfrissebb, lédús paradicsomokat ötvözi a klasszikus mozzarellával és bazsalikommal, létrehozva egy könnyű, mégis ízletes ételt. Ha szereted az autentikus, természetes ízeket és a könnyed mediterrán fogásokat, akkor ez a pizza biztosan a kedvenced lesz.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Friss paradicsom
100 g Mozzarella sajt
5 levél Friss bazsalikom
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paradicsomokat, majd vágd őket vékony szeletekre vagy apró kockákra.

    A paradicsomokat alaposan mosd meg, és ha túl levesesek, érdemes a magjukat eltávolítani, hogy a pizza ne ázzon el.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz hőmérséklete fontos: se túl hideg, se túl meleg ne legyen, mert a hideg nem aktiválja, a meleg pedig elpusztítja az élesztőt.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolhatja annak működését. Keverd a liszthez.

    4

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad, és rugalmas. A kelesztéshez egy enyhén meleg hely ideális, pl. a kikapcsolt sütő.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen.

    6

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani.

    7

    Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.

    Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne száradjon ki a sütőben.

    8

    Helyezd el a friss paradicsomszeleteket egyenletesen a pizzán, majd morzsold rá a mozzarellát.

    A paradicsomot ne tedd túl vastagon, mert eláztathatja a tésztát.

    9

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    10

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt tedd a pizzára, hogy ne hervadjon meg a hő hatására.

    11

    Tálald azonnal, hogy a friss paradicsom és a bazsalikom ízei tökéletes harmóniát alkossanak.

    A friss paradicsomos pizza a legjobb frissen, melegen tálalva.