Mosd meg a paradicsomokat, majd vágd őket vékony szeletekre vagy apró kockákra.
A paradicsomokat alaposan mosd meg, és ha túl levesesek, érdemes a magjukat eltávolítani, hogy a pizza ne ázzon el.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz hőmérséklete fontos: se túl hideg, se túl meleg ne legyen, mert a hideg nem aktiválja, a meleg pedig elpusztítja az élesztőt.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolhatja annak működését. Keverd a liszthez.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad, és rugalmas. A kelesztéshez egy enyhén meleg hely ideális, pl. a kikapcsolt sütő.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.
Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne száradjon ki a sütőben.
Helyezd el a friss paradicsomszeleteket egyenletesen a pizzán, majd morzsold rá a mozzarellát.
A paradicsomot ne tedd túl vastagon, mert eláztathatja a tésztát.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt tedd a pizzára, hogy ne hervadjon meg a hő hatására.
Tálald azonnal, hogy a friss paradicsom és a bazsalikom ízei tökéletes harmóniát alkossanak.
A friss paradicsomos pizza a legjobb frissen, melegen tálalva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.