Pizza al Radicchio radicchióval és sajttal

Pizza al Radicchio

A Pizza al Radicchio egy klasszikus olasz különlegesség, amely az édeskésen kesernyés radicchiót ötvözi a gazdag sajtokkal és a ropogós dióval. Az olasz konyhában a radicchiót gyakran használják pizzákhoz és tésztákhoz, mivel izgalmas kontrasztot ad a többi hozzávalóhoz. Egy hűvös őszi estén, amikor a radicchio szezonja éppen a csúcson van, ez a pizza tökéletes választás. A ropogós tészta, az olvadt gorgonzola és a pirított dió egyedülálló kombinációt alkot. Ha még intenzívebb ízélményre vágysz, próbáld ki egy kevés méz csorgatásával tálalás előtt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Langyos víz
25 g Friss élesztő
10 g
30 ml Olívaolaj
150 g Radicchio
200 g Mozzarella sajt
100 g Gorgonzola sajt
30 g Parmezán sajt
50 g Dió
1 ek. Méz
1 tk. Friss rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    Fontos, hogy a víz langyos legyen, se nem túl hideg, se nem túl meleg, különben az élesztő nem fog megfelelően felfutni.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést.

    3

    Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.

    A tálat alaposan olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon le. A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha a kelés után hagyod pár percig pihenni.

    5

    Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg a csíkokra vágott radicchiót közepes lángon 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljon.

    A radicchiót ne süsd túl sokáig, mert elveszíti a roppanósságát.

    6

    Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg mozzarella sajttal, gorgonzolával és a pirított radicchióval.

    A gorgonzola intenzív íze miatt ne tegyél belőle túl sokat.

    7

    Szórd meg durvára vágott dióval és egy kevés friss rozmaringgal. Ha szeretnéd, csorgass rá egy kevés mézet a sütés előtt az ízek fokozására.

    A dió pirítva még finomabb. A méz mennyiségével óvatosan bánj, nehogy túl édes legyen a pizza.

    8

    Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy ne égjen meg a pizza.

    9

    Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szórd meg reszelt parmezánnal és tálald melegen.

    A parmezánt közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon meg a meleg pizzán.