Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
Fontos, hogy a víz langyos legyen, se nem túl hideg, se nem túl meleg, különben az élesztő nem fog megfelelően felfutni.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést.
Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A tálat alaposan olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon le. A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha a kelés után hagyod pár percig pihenni.
Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg a csíkokra vágott radicchiót közepes lángon 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljon.
A radicchiót ne süsd túl sokáig, mert elveszíti a roppanósságát.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd meg mozzarella sajttal, gorgonzolával és a pirított radicchióval.
A gorgonzola intenzív íze miatt ne tegyél belőle túl sokat.
Szórd meg durvára vágott dióval és egy kevés friss rozmaringgal. Ha szeretnéd, csorgass rá egy kevés mézet a sütés előtt az ízek fokozására.
A dió pirítva még finomabb. A méz mennyiségével óvatosan bánj, nehogy túl édes legyen a pizza.
Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj oda, hogy ne égjen meg a pizza.
Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szórd meg reszelt parmezánnal és tálald melegen.
A parmezánt közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon meg a meleg pizzán.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.