Pizza al Tartufo Bianco fehér szarvasgombával és ricottával

Pizza al Tartufo Bianco (fehér szarvasgombás pizza)

A Pizza al Tartufo Bianco egy igazi olasz luxusfogás, amely a fehér szarvasgomba intenzív aromáját ötvözi a krémes ricottával és az érlelt parmezánnal. A fehér szarvasgombát Olaszországban, főként Piemont és Umbria régióiban gyűjtik, és a világ egyik legértékesebb gasztronómiai kincsének számít. Ez a pizza tökéletes választás különleges alkalmakra, borvacsorákhoz vagy ha egy igazán exkluzív olasz ízélményt szeretnél otthon megteremteni.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 15 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
10 g Friss fehér szarvasgomba
100 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
100 g Ricotta sajt
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz hőmérséklete kulcsfontosságú. A langyos víz (kb. 30-35°C) ideális az élesztő aktiválásához.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót ne érintkeztesd közvetlenül az élesztővel, mert az gátolja a kelési folyamatot.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edényhez és a kezedhez. A kelesztéshez ideális egy huzatmentes, meleg hely.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a pizza megfelelő átsüléséhez.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani, és elkerülheted, hogy leragadjon.

    6

    Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon a sütőben, a fokhagyma és a bors pedig ízt ad.

    7

    Morzsold rá a ricottát, majd szórd meg a reszelt parmezánnal és a mozzarella sajttal.

    A ricottát egyenletesen oszlasd el a pizzán, a parmezán és a mozzarella pedig a gazdag, sajtos ízért felel.

    8

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát, hogy a tészta ne égjen meg.

    9

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd vékony szeletekre vágva szórd rá a friss fehér szarvasgombát.

    A szarvasgombát mindig frissen, közvetlenül a sütés után reszeld a pizzára, így a legintenzívebb az aromája.

    10

    Tálald azonnal, hogy a szarvasgomba intenzív aromája tökéletesen érvényesüljön.

    A szarvasgomba íze a legfrissebb állapotban a legjobb, ezért érdemes azonnal fogyasztani a pizzát.