Pizza al Zucchini friss cukkinivel és sajttal

Pizza al Zucchini (cukkinis pizza)

A Pizza al Zucchini egy könnyed és frissítő olasz fogás, amely a cukkini természetes édes ízét ötvözi a krémes ricottával és a gazdag parmezánnal. Az olasz konyhában a cukkinit gyakran használják pizzákhoz és tésztákhoz, mivel remekül átveszi a többi összetevő ízét és textúráját. Ez a pizza egy tökéletes választás azok számára, akik egy könnyedebb, de mégis ízletes vegetáriánus pizzát szeretnének élvezni.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 15 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
1 db Cukkini
100 g Mozzarella sajt
100 g Ricotta sajt
50 g Parmezán sajt
1 gerezd Fokhagyma
5 levél Friss bazsalikom
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a cukkinit, majd vágd vékony szeletekre vagy hosszú csíkokra.

    A cukkinit vágd minél vékonyabbra, hogy a sütés során megpuhuljon, de ne áztassa el a tésztát.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos. A túl meleg víz elpusztítja az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést. Keverd a liszthez.

    4

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edényhez és a kezedhez. A kelesztéshez ideális egy meleg, huzatmentes hely.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a pizza megfelelő átsüléséhez.

    6

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani, és elkerülheted, hogy leragadjon.

    7

    Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.

    Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne száradjon ki a sütőben.

    8

    Rendezd el a cukkini szeleteket egyenletesen a pizzán, majd morzsold rá a ricottát és szórd meg reszelt parmezánnal.

    A cukkinit ne tedd túl sűrűn a pizzára, hogy a tészta megfelelően átsüljön.

    9

    Hintsd meg reszelt mozzarellával, majd süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    10

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.

    11

    Tálald azonnal, hogy a cukkini frissessége és a sajtok gazdag ízei tökéletes egyensúlyba kerüljenek.

    A cukkinis pizza a legjobb frissen, melegen tálalva.