Mosd meg a cukkinit, majd vágd vékony szeletekre vagy hosszú csíkokra.
A cukkinit vágd minél vékonyabbra, hogy a sütés során megpuhuljon, de ne áztassa el a tésztát.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz hőmérséklete nagyon fontos. A túl meleg víz elpusztítja az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést. Keverd a liszthez.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edényhez és a kezedhez. A kelesztéshez ideális egy meleg, huzatmentes hely.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a pizza megfelelő átsüléséhez.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen könnyebb kinyújtani, és elkerülheted, hogy leragadjon.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.
Az olívaolaj segít, hogy a tészta ne száradjon ki a sütőben.
Rendezd el a cukkini szeleteket egyenletesen a pizzán, majd morzsold rá a ricottát és szórd meg reszelt parmezánnal.
A cukkinit ne tedd túl sűrűn a pizzára, hogy a tészta megfelelően átsüljön.
Hintsd meg reszelt mozzarellával, majd süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.
Tálald azonnal, hogy a cukkini frissessége és a sajtok gazdag ízei tökéletes egyensúlyba kerüljenek.
A cukkinis pizza a legjobb frissen, melegen tálalva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.