Frissen sült házias stílusú pizza

Pizza alla Campagnola (házias stílus)

A Pizza alla Campagnola egy igazi vidéki ízeket idéző olasz pizza, amely a hagyományos paraszti konyhából merít ihletet. Az egyszerű, de gazdag feltétek – füstölt szalonna, hagyma és paprika – tökéletesen kiegészítik egymást, és otthonos ízvilágot teremtenek. Olaszország vidéki régióiban ez a pizza a családi asztalok egyik kedvence, amelyet gyakran házi készítésű tésztával és friss bazsalikommal tálalnak. Egy pohár vörösborral vagy frissen facsart limonádéval fogyasztva tökéletes élményt nyújt. Ha szereted az egyszerű, mégis gazdag és laktató ételeket, ezt a pizzát imádni fogod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella
100 g Füstölt szalonna
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 g Frissen őrölt bors
5 g Oregánó
10 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    Fontos a pontos mérés a jó tészta érdekében. A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, ideális a langyos hőmérséklet.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a felfutását. Először keverd össze a liszttel.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális a huzatmentes, meleg hely. Ha nincs ilyen helyed, tedd a tálat egy langyos vízzel teli edénybe.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen kiszárad a sütőben. A fél centiméter ideális vastagság.

    5

    Pucold meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd szeleteld vékonyra. A paprikát vágd csíkokra.

    A vékonyra szeletelt zöldségek hamarabb megsülnek a pizzán.

    6

    A füstölt szalonnát vágd apró kockákra, és egy serpenyőben süsd ki közepes lángon, amíg ropogós lesz.

    A kisült szalonnát papírtörlőre szedd, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír.

    7

    Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.

    A szószt egyenletesen kend el a tésztán, de ne túl vastagon, hogy a tészta átsüljön.

    8

    Helyezd rá a pizzára a sült szalonnát, a szeletelt hagymát és paprikát, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    Ne pakold túl a pizzát, mert nem fog átsülni rendesen. A feltéteket egyenletesen oszlasd el.

    9

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.

    10

    Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald forrón.

    A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.