Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
Fontos a pontos mérés a jó tészta érdekében. A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, ideális a langyos hőmérséklet.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolja a felfutását. Először keverd össze a liszttel.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális a huzatmentes, meleg hely. Ha nincs ilyen helyed, tedd a tálat egy langyos vízzel teli edénybe.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen kiszárad a sütőben. A fél centiméter ideális vastagság.
Pucold meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd szeleteld vékonyra. A paprikát vágd csíkokra.
A vékonyra szeletelt zöldségek hamarabb megsülnek a pizzán.
A füstölt szalonnát vágd apró kockákra, és egy serpenyőben süsd ki közepes lángon, amíg ropogós lesz.
A kisült szalonnát papírtörlőre szedd, hogy lecsöpögjön a felesleges zsír.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és frissen őrölt borssal.
A szószt egyenletesen kend el a tésztán, de ne túl vastagon, hogy a tészta átsüljön.
Helyezd rá a pizzára a sült szalonnát, a szeletelt hagymát és paprikát, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
Ne pakold túl a pizzát, mert nem fog átsülni rendesen. A feltéteket egyenletesen oszlasd el.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss bazsalikommal. Szeleteld és tálald forrón.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.