Pizza alla Griglia Vegetale grillezett zöldségekkel és mozzarellával

Pizza alla Griglia Vegetale (grillezett zöldséges pizza)

A Pizza alla Griglia Vegetale a mediterrán konyha könnyed és ízletes változata, amely friss grillezett zöldségekkel készül. Az olaszok előszeretettel használják a grillezett padlizsánt, cukkinit és paprikát pizzáikon, hiszen ezek az alapanyagok gazdag, édeskés és füstös ízt adnak az ételnek. Ha szereted a könnyű, mégis laktató vegetáriánus ételeket, ez a pizza tökéletes választás egy nyári vacsorához vagy egy baráti összejövetelre.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 ml Paradicsomszósz
1 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
100 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
5 levél Friss bazsalikom
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt, cukkinit, kaliforniai paprikát és vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.

    A vékony szeletek hamarabb megsülnek a grillen, és könnyebben ráolvad a sajt.

    2

    A zöldségeket egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd grillserpenyőben vagy sütőben 5-7 percig grillezzük, amíg kissé megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A zöldségeket ne grillezd túl, mert a pizzán még tovább fognak sülni.

    3

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A cukor segít aktiválni az élesztőt.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    5

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához és könnyen formázható.

    6

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen.

    7

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha pihenteted pár percig.

    8

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.

    A minőségi paradicsomszósz alapvető a finom pizzához. Használj házi készítésűt, vagy jó minőségű bolti terméket.

    9

    Oszlasd el egyenletesen a grillezett zöldségeket a pizza tetején, majd morzsold rá a mozzarellát és szórd meg a parmezánnal.

    Parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is.

    10

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Érdemes a sütő aljába egy vízzel teli edényt tenni, hogy gőz keletkezzen, így a tészta ropogósabb lesz.

    11

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A friss bazsalikom aromája tökéletesen kiegészíti a pizza ízét.

    12

    Tálald azonnal, hogy a grillezett zöldségek és a sajtok ízei tökéletes harmóniát alkossanak.

    A pizza akkor a legfinomabb, amikor még meleg és a sajt nyúlik.