A padlizsánt, cukkinit, kaliforniai paprikát és vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk.
A vékony szeletek hamarabb megsülnek a grillen, és könnyebben ráolvad a sajt.
A zöldségeket egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd grillserpenyőben vagy sütőben 5-7 percig grillezzük, amíg kissé megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
A zöldségeket ne grillezd túl, mert a pizzán még tovább fognak sülni.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A cukor segít aktiválni az élesztőt.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához és könnyen formázható.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőfok biztosítja, hogy a pizza tésztája ropogós legyen.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha pihenteted pár percig.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.
A minőségi paradicsomszósz alapvető a finom pizzához. Használj házi készítésűt, vagy jó minőségű bolti terméket.
Oszlasd el egyenletesen a grillezett zöldségeket a pizza tetején, majd morzsold rá a mozzarellát és szórd meg a parmezánnal.
Parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Érdemes a sütő aljába egy vízzel teli edényt tenni, hogy gőz keletkezzen, így a tészta ropogósabb lesz.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A friss bazsalikom aromája tökéletesen kiegészíti a pizza ízét.
Tálald azonnal, hogy a grillezett zöldségek és a sajtok ízei tökéletes harmóniát alkossanak.
A pizza akkor a legfinomabb, amikor még meleg és a sajt nyúlik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.