Pizza alla Melanzana padlizsánnal és mozzarellával

Pizza alla Melanzana

A Pizza alla Melanzana az olasz konyha egyik ízletes vegetáriánus fogása, amely a padlizsán különleges ízét emeli ki. Ez a pizza remek választás, ha egy könnyű, mégis laktató ételt szeretnél készíteni. A padlizsán és a mozzarella kombinációja, valamint a friss bazsalikom mediterrán hangulatot varázsol az asztalra. Ideális választás családi vacsorákra vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
200 g Padlizsán
50 g Parmezán sajt
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta alá szórj durvább szemű lisztet, mint például kukoricalisztet, hogy ne ragadjon le a sütőpapírra.

    2

    Vágd a padlizsánt vékony szeletekre, sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a keserűsége eltávozzon. Ezután töröld szárazra.

    A padlizsánt ne hámozd meg, mert a héja is értékes tápanyagokat tartalmaz. A sózás után alaposan töröld szárazra, hogy ne áztassa el a pizzát.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés oregánót vagy bazsalikomot is, hogy még ízletesebb legyen.

    4

    Rendezd el a padlizsánszeleteket a paradicsomos alapon, és szórd meg reszelt parmezánnal.

    A padlizsánszeleteket enyhén fedjék egymást, hogy mindenhol legyen belőle a pizzán.

    5

    Helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát, és locsold meg olívaolajjal.

    A mozzarella helyett használhatsz füstölt mozzarellát is, ami különleges ízt ad a pizzának.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Ha a padlizsán túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával a pizza tetejét.

    7

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A pizza mellé kínálhatsz egy kis balzsamecetes krémet, ami remekül illik a padlizsánhoz.