Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta alá szórj durvább szemű lisztet, mint például kukoricalisztet, hogy ne ragadjon le a sütőpapírra.
Vágd a padlizsánt vékony szeletekre, sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a keserűsége eltávozzon. Ezután töröld szárazra.
A padlizsánt ne hámozd meg, mert a héja is értékes tápanyagokat tartalmaz. A sózás után alaposan töröld szárazra, hogy ne áztassa el a pizzát.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszószhoz adhatsz egy kevés oregánót vagy bazsalikomot is, hogy még ízletesebb legyen.
Rendezd el a padlizsánszeleteket a paradicsomos alapon, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A padlizsánszeleteket enyhén fedjék egymást, hogy mindenhol legyen belőle a pizzán.
Helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát, és locsold meg olívaolajjal.
A mozzarella helyett használhatsz füstölt mozzarellát is, ami különleges ízt ad a pizzának.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Ha a padlizsán túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával a pizza tetejét.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A pizza mellé kínálhatsz egy kis balzsamecetes krémet, ami remekül illik a padlizsánhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.