Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta ne legyen túl vékony, mert a bivaly mozzarella nedvessége eláztathatja. Használj durva szemcséjű lisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszósz legyen jó minőségű, és ne vidd túlzásba a mennyiségét, mert eláztathatja a tésztát.
Helyezd a bivaly mozzarellát kisebb darabokra vágva a paradicsomos alapra egyenletesen elosztva.
A bivaly mozzarellát érdemes felhasználás előtt lecsepegtetni, hogy minél kevesebb nedvességet engedjen a pizzára.
Tedd rá a friss bazsalikomleveleket, majd locsold meg olívaolajjal.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját. Ha sütés előtt teszed rá, megéghet.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a mozzarella megolvad, és a tészta aranybarnára sül.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg. Ha van pizzakő, azon még ropogósabb lesz a tészta.
Miután a pizza elkészült, tálald azonnal, hogy a bivaly mozzarella és a bazsalikom friss ízvilága érvényesüljön.
Azonnal tálalva a legfinomabb, de ha marad, hűtőben tárolva másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.