Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet; ha túl száraz, egy kevés vizet.
A padlizsánt vágd vékony szeletekre, sózd meg, és hagyd állni 15 percig, hogy kiengedje a kesernyés levét. Ezután töröld szárazra papírtörlővel.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. Ne hagyd a padlizsánt túl sokáig állni a sóban, mert túl sós lesz.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a padlizsán nem fog szépen megpirulni. Inkább több részletben süsd meg.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb kinyújtani, ha pihenteted néhány percig nyújtás előtt. Ha a tészta visszahúzódik, takard le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 5-10 percig.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
Ne tegyél túl sok szószt, mert a pizza elázhat. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is.
Oszlasd el egyenletesen a sült padlizsánt a pizza tetején.
A padlizsánt érdemes sütés előtt besózni és állni hagyni, hogy a keserű leve kicsöpögjön.
A ricottát kanalazd kisebb adagokban a pizza tetejére, majd szórd meg oregánóval és fekete borssal.
A ricottát előzőleg lecsepegtetheted, hogy ne legyen túl vizes a pizza.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezánnal.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A pizzavágó helyett használhatsz éles kést is, de a pizzavágóval egyenletesebb szeleteket tudsz vágni. Ha szereted, kínálhatsz mellé egy kis extra olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.