Pizza alla Norma szicíliai padlizsánnal és ricottával

Pizza alla Norma – Szicíliai padlizsánnal és ricottával

A Pizza alla Norma a szicíliai konyha egyik gyöngyszeme, amely a híres \'Pasta alla Norma\' ihletésére készült. Az étel a friss padlizsán, a gazdag paradicsomszósz és a lágy ricotta harmonikus kombinációjával egyedi mediterrán élményt kínál. Ez a pizza tökéletes választás azok számára, akik szeretnék felfedezni a szicíliai konyha ízvilágát egy könnyed és különleges formában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Padlizsán
100 g Ricotta sajt
10 g Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós tésztához. A tepsit sütőpapírral is kibélelheted a könnyebb tisztítás érdekében.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, ügyelve arra, hogy a szélei kissé vastagabbak legyenek. Helyezd a tésztát a tepsibe.

    A vastagabb szélek megakadályozzák, hogy a feltétek kifolyjanak. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát, hogy ne ragadjon.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval.

    Ne használj túl sok szószt, mert a tészta elázhat. Egyenletesen kend el a szószt a tésztán.

    4

    Helyezd a mozzarella szeleteket a paradicsomszósz tetejére, majd oszlasd el rajta a vékonyra szeletelt padlizsánt. A padlizsánt előzetesen enyhén megsütheted, hogy még ízletesebb legyen.

    A padlizsánt sózd be, és hagyd állni 30 percig, majd öblítsd le és szárítsd meg, hogy ne legyen keserű. Az elősütés segít, hogy a padlizsán ne legyen túl vizes a pizzán.

    5

    Tedd rá a ricotta sajtot kis kanál adagokban a padlizsánrétegre.

    A ricotta sajtot egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletbe jusson. A ricotta legyen friss és krémes.

    6

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, a mozzarella megolvad, és a padlizsán kissé megpirul.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők teljesítménye eltérő lehet. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal a tálalás előtt.

    A friss bazsalikom a sütés után kerüljön a pizzára, hogy megőrizze az aromáját. Extra szűz olívaolajat használj a legjobb ízért.