Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A ricotta nedvességtartalma miatt a tésztát kicsit vastagabbra hagyd.
Keverd össze a ricottát egy csipet sóval és borssal, majd kend egyenletesen a pizza tésztára.
A ricottát alaposan csepegtesd le, mielőtt felkened a tésztára, hogy ne áztassa el. Ízesítheted egy kevés citromhéjjal is.
Szórd meg a ricottás alapot reszelt parmezánnal és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán pikáns ízt ad a pizzának. Használj jó minőségű, frissen reszelt parmezánt.
Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd a sajtok tetejére egyenletesen elosztva.
A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy reszeld le, hogy ne égjen meg a sütőben.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a sajt ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.