Pizza alla Ricotta ricottával és sajttal

Pizza alla Ricotta

A Pizza alla Ricotta az olasz konyha egyik különleges változata, amely a ricotta sajt gazdag és krémes ízvilágára épül. A mozzarella és a parmezán sajt kombinációja tovább fokozza az ízek intenzitását, miközben a friss bazsalikom aromája teszi teljessé az élményt. Ez a pizza tökéletes választás egy könnyed vacsorára vagy egy baráti összejövetelre, ahol az egyszerűség és a gazdag ízek kerülnek a középpontba.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 g Ricotta sajt
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A ricotta nedvességtartalma miatt a tésztát kicsit vastagabbra hagyd.

    2

    Keverd össze a ricottát egy csipet sóval és borssal, majd kend egyenletesen a pizza tésztára.

    A ricottát alaposan csepegtesd le, mielőtt felkened a tésztára, hogy ne áztassa el. Ízesítheted egy kevés citromhéjjal is.

    3

    Szórd meg a ricottás alapot reszelt parmezánnal és helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.

    A parmezán pikáns ízt ad a pizzának. Használj jó minőségű, frissen reszelt parmezánt.

    4

    Aprítsd fel a fokhagymát, és szórd a sajtok tetejére egyenletesen elosztva.

    A fokhagymát nagyon apróra vágd, vagy reszeld le, hogy ne égjen meg a sütőben.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a sajt ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy friss maradjon.