Pizza alla Salvia zsályával és sajttal

Pizza alla Salvia

A Pizza alla Salvia egyedi olasz fogás, amely a friss zsálya különleges aromáját emeli ki. Ez a pizza a tejszínes alapjának és a sajtoknak köszönhetően gazdag és krémes, ugyanakkor könnyed, frissítő hatást kelt. Ideális választás egy elegáns vacsorához vagy különleges alkalmakra, amikor egy egyszerű, mégis kifinomult ételt szeretnél tálalni. A zsálya mediterrán ízei tökéletesen harmonizálnak a sajtokkal és a ropogós tésztával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Friss tejszín
100 g Parmezán sajt
150 g Mozzarella sajt
10 levél Friss zsályalevelek
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletesen legyen kinyújtva.

    2

    Kend meg a tésztát friss tejszínnel, hogy alapot képezz a feltétek számára.

    A tejszínt vékonyan kend fel, hogy ne áztassa el a tésztát. Használj magas zsírtartalmú tejszínt, hogy ne égjen meg a sütőben.

    3

    Szórd meg a tejszínes alapot reszelt parmezánnal és szeletekre vágott mozzarellával.

    A parmezánt és a mozzarellát egyenletesen oszlasd el a tejszínes alapon.

    4

    Helyezd el a friss zsályaleveleket egyenletesen a sajtok tetején.

    A zsályaleveleket ne tedd túl sűrűn, mert az íze nagyon intenzív. Nagyobb leveleket vágd félbe.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.

    Az olívaolaj ne legyen túl sok, mert a pizza zsíros lehet.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy a sajt ne égjen meg.

    7

    Miután a pizza elkészült, hagyd pihenni 2 percig, majd szeleteld fel és tálald azonnal.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.