Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ügyelj arra, hogy a tészta egyenletesen legyen kinyújtva.
Kend meg a tésztát friss tejszínnel, hogy alapot képezz a feltétek számára.
A tejszínt vékonyan kend fel, hogy ne áztassa el a tésztát. Használj magas zsírtartalmú tejszínt, hogy ne égjen meg a sütőben.
Szórd meg a tejszínes alapot reszelt parmezánnal és szeletekre vágott mozzarellával.
A parmezánt és a mozzarellát egyenletesen oszlasd el a tejszínes alapon.
Helyezd el a friss zsályaleveleket egyenletesen a sajtok tetején.
A zsályaleveleket ne tedd túl sűrűn, mert az íze nagyon intenzív. Nagyobb leveleket vágd félbe.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval és borssal.
Az olívaolaj ne legyen túl sok, mert a pizza zsíros lehet.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy a sajt ne égjen meg.
Miután a pizza elkészült, hagyd pihenni 2 percig, majd szeleteld fel és tálald azonnal.
A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.