Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta ne legyen túl vékony, hogy elbírja a feltéteket. Ha ragad, használj több lisztet.
Kend meg a tésztát ricottával, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A ricottát előzőleg lecsepegtetheted, hogy ne áztassa el a tésztát.
Reszeld le a parmezánt, és szórd a ricottás alapra.
Frissen reszelt parmezánnal sokkal finomabb lesz.
Törd össze durvára a diót, és egyenletesen oszlasd el a pizza tetején.
A diót sütőben enyhén megpiríthatod, hogy intenzívebb íze legyen.
Add hozzá a mozzarellát szeletekre vágva, majd locsold meg olívaolajjal.
Használj alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, hogy a pizza ne legyen túl vizes. A bivalymozzarella íze is remekül illik ehhez a pizzához.
Helyezd előmelegített sütőbe 220°C-on, és süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.
Ha a sütőd alsó-felső sütéssel melegít, érdemes a pizza alját figyelni, nehogy megégjen. Használhatsz pizzakövet is a ropogósabb eredményért.
Miután a pizza elkészült, csorgass rá mézet, és díszítsd friss rozmaringgal. Tálald azonnal.
A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. A rozmaring helyett zsályát is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.