Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
Használj friss élesztőt a legjobb eredmény érdekében.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
Használj pizzalisztet, ha elérhető, a jobb állagért.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. A kelesztési idő függ a hőmérséklettől, hűvösebb helyen tovább tarthat.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőfok biztosítja a pizza gyors és egyenletes átsülését.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és frissen őrölt fekete borsot.
A fokhagymát ne égesd meg, ezért ne tedd túl sokáig a sütőbe.
Morzsold rá a ricottát, majd szórd meg a reszelt parmezánnal és a mozzarella sajttal.
A ricottát egyenletesen oszlasd el a tésztán.
Tépkedd rá a gorgonzola sajtot, majd hintsd meg friss rozmaringgal.
A gorgonzola intenzív ízű, ezért ne tegyél belőle túl sokat. A rozmaringot a sütés végén is rászórhatod, hogy ne égjen meg.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, figyelj a pizzára.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A pihentetés megkönnyíti a szeletelést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.