Pizza Bianca con Parmigiano parmezánnal és mozzarellával

Pizza Bianca con Parmigiano

A Pizza Bianca con Parmigiano az olasz konyha egyik különleges változata, amely a paradicsomszósz helyett tejszínes alapot használ. Ez a fehér pizza a parmezán és a mozzarella gazdag ízvilágára épít, amit a rozmaring frissessége egészít ki. Tökéletes választás azok számára, akik szeretik a selymes, sajtos ízeket. Ideális egy elegáns vacsorához vagy különleges alkalmakra, amikor valami egyszerűen elkészíthető, de mégis lenyűgöző ételt szeretnél tálalni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Friss tejszín
100 g Parmezán sajt
150 g Mozzarella sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss rozmaring
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta nyújtásakor figyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen, így mindenhol egyszerre fog átsülni. Ha a tészta nagyon ragad, használj több lisztet.

    2

    Keverj össze olívaolajat, aprított fokhagymát, sót és borsot, majd kend meg vele a pizza tésztát.

    A fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy ne égjen meg a sütőben. Használhatsz fokhagymaprést is. A keverékhez adhatsz egy csipetnyi szárított oregánót is a még intenzívebb ízért.

    3

    Önts egy vékony réteg friss tejszínt a tésztára, hogy alapot képezzen a sajtok számára.

    Ne használj túl sok tejszínt, mert a pizza elázhat. Csak egy vékony réteg kell, ami épphogy bevonja a tésztát.

    4

    Szórd rá a reszelt parmezánt és a szeletekre vágott mozzarellát egyenletesen a tejszínes alapra.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például scamorzát vagy provolonét. A parmezánból ne spórolj, ez adja a pizza karakterét.

    5

    Tedd rá a friss rozmaring ágacskáit, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A rozmaringot sütés után távolítsd el, mert a tűlevelei megedződnek és kellemetlenek lehetnek. Az olívaolaj segít, hogy a rozmaring ne égjen meg.

    6

    Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a sajt már szépen megolvadt és a tészta aranybarna. Ha van pizzasütő köved, azon még finomabb lesz.

    7

    Miután a pizza elkészült, távolítsd el a rozmaring ágakat, és azonnal tálald.

    A frissen sült pizza a legfinomabb, ezért ne várakozz sokat a tálalással. Kínálhatsz mellé egy kis balzsamecet krémet.