Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta nyújtásakor figyelj, hogy egyenletes vastagságú legyen, így mindenhol egyszerre fog átsülni. Ha a tészta nagyon ragad, használj több lisztet.
Keverj össze olívaolajat, aprított fokhagymát, sót és borsot, majd kend meg vele a pizza tésztát.
A fokhagymát minél apróbbra vágd, hogy ne égjen meg a sütőben. Használhatsz fokhagymaprést is. A keverékhez adhatsz egy csipetnyi szárított oregánót is a még intenzívebb ízért.
Önts egy vékony réteg friss tejszínt a tésztára, hogy alapot képezzen a sajtok számára.
Ne használj túl sok tejszínt, mert a pizza elázhat. Csak egy vékony réteg kell, ami épphogy bevonja a tésztát.
Szórd rá a reszelt parmezánt és a szeletekre vágott mozzarellát egyenletesen a tejszínes alapra.
A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például scamorzát vagy provolonét. A parmezánból ne spórolj, ez adja a pizza karakterét.
Tedd rá a friss rozmaring ágacskáit, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A rozmaringot sütés után távolítsd el, mert a tűlevelei megedződnek és kellemetlenek lehetnek. Az olívaolaj segít, hogy a rozmaring ne égjen meg.
Süsd a pizzát előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a sajt már szépen megolvadt és a tészta aranybarna. Ha van pizzasütő köved, azon még finomabb lesz.
Miután a pizza elkészült, távolítsd el a rozmaring ágakat, és azonnal tálald.
A frissen sült pizza a legfinomabb, ezért ne várakozz sokat a tálalással. Kínálhatsz mellé egy kis balzsamecet krémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.