Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz legyen langyos, se nem túl meleg, mert az megöli az élesztőt, se nem túl hideg, mert akkor nem aktiválja.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Lisztezd be a felületet, ahol nyújtod a tésztát, hogy ne ragadjon le.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg aprított fokhagymával és egy kevés fekete borssal.
A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert elázhat a tészta.
Helyezz rá friss paradicsomszeleteket, majd szórd meg a reszelt mozzarellával.
A paradicsomszeleteket vágd vékonyra, hogy könnyen átsüljenek.
Ha szeretnéd, oszlass el néhány olajbogyót a pizza tetején.
A legjobb ízélmény érdekében használj magozott, fekete olajbogyót.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.