Char Siu sertéshúsos kínai pizza tálalva

Pizza Chinese Char Siu – Char Siu sertéshús

A Char Siu sertéshús a kínai konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, melyet hagyományosan szószban pácolnak és lassan sütnek, hogy a hús ízletes és omlós legyen. Ez a pizza a klasszikus kínai ízeket hozza el az asztalra, az olasz pizzák könnyedségével ötvözve. Tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy egyedi vacsorákra, ahol a különleges ízek kerülnek előtérbe. Könnyen elkészíthető, és garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizza tészta
200 g Char Siu sertéshús
150 g Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
2 szál Friss újhagyma
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Helyi kínai fűszerek
5 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes pizza alaphoz.

    2

    Vágd fel a Char Siu sertéshúst vékony szeletekre, és tedd félre.

    A Char Siu-t érdemes nagyon vékonyra szeletelni, hogy könnyen átsüljön és ne legyen rágós.

    3

    Kend meg a pizza tésztát egyenletesen a paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.

    Használj minőségi paradicsomszószt, vagy készítsd el házilag! A széleket hagyd szabadon, hogy szép, ropogós pereme legyen a pizzának.

    4

    Szórd rá a reszelt mozzarella sajtot, majd helyezd el a Char Siu sertéshús szeleteket egyenletesen a pizzán.

    A sajtot ne vidd túlzásba, hogy a hús íze is érvényesüljön. A Char Siu-t egyenletesen oszd el, hogy minden szeleten legyen belőle.

    5

    Hintsd meg a pizza tetejét helyi kínai fűszerekkel és locsold meg egy kevés szezámolajjal.

    A kínai fűszerekkel óvatosan bánj, nehogy elnyomják a többi ízt. A szezámolajjal csak finoman locsold meg, mert intenzív íze van.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, ezért figyelj oda, hogy a sajt ne égjen meg.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, szórd rá az aprított újhagymát és koriandert, majd szeleteld fel és tálald.

    Az újhagymát és koriandert csak a sütés után szórd rá, hogy friss maradjon. A szeleteléshez használj pizzavágót.