Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta könnyebb nyújtásához hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább 30 percig.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
Használj minőségi, sűrű paradicsomszószt, hogy ne áztassa el a tésztát.
Helyezd rá a karikákra vágott vöröshagymát egyenletesen elosztva.
A vöröshagymát vágd vékony karikákra, hogy könnyen átsüljön a sütőben. Ha erősebb ízt szeretnél, előtte párold meg egy kicsit olívaolajon.
Szórd rá a mozzarellát szeletekre vágva, hogy mindenhol fedje a feltéteket.
A mozzarellát alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát. Használhatsz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát is.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütő legyen alaposan előmelegítve. Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A bazsalikomleveleket csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizzék frissességüket és aromájukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.