A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy kevés olívaolajon közepes lángon pároljuk 5-7 percig, amíg kissé karamellizálódik.
A hagymát lassú tűzön karamellizáld, hogy ne égjen meg. Egy kevés cukor segíthet a karamellizálódásban.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
Ha nem habosodik fel az élesztő, valószínűleg lejárt a szavatossága, vagy a víz nem volt megfelelő hőmérsékletű.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen a tészta.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik a kéztől és az edény falától.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt legalább 20 percig melegítsd elő.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon.
Kend meg a tésztát egy kevés olívaolajjal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.
A fokhagymát ne égesd meg, ezért ne tegyél belőle túl sokat.
Terítsd el a karamellizált hagymát a pizza tetején, majd szórd rá a reszelt mozzarellát és parmezánt.
A hagymát egyenletesen oszlasd el a pizza tetején.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj a pizzára.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss rozmaringgal.
A friss rozmaringgal való díszítés fokozza az ízeket és a látványt.
Tálald azonnal, hogy a karamellizált hagyma és a sajtok ízei tökéletes harmóniát alkossanak.
A frissen sült pizza a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.