A zöld olívabogyókat vágd félbe, és ha szükséges, távolítsd el a magokat.
Választhatsz magozott olívabogyót is, hogy megkönnyítsd a dolgod.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A cukor táplálékot ad az élesztőnek, így gyorsabban aktiválódik.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
Használj pizzalisztet (00-ás típusú), ha igazán ropogós tésztát szeretnél.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor van jól meggyúrva, ha elválik az edény falától és nem ragad. Ha túl száraz a tészta, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt érdemes a sütés előtt legalább 20 perccel bekapcsolni, hogy megfelelően felforrósodjon.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit ízesíthetsz sóval, borssal és egy kevés cukorral.
Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején, majd helyezd rá a félbevágott zöld olívabogyókat.
Az olívabogyókat ne tedd túl sűrűn, mert túl sós lehet a pizza.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Ha a pizzát kőlapon sütöd, még ropogósabb lesz a tésztája. A kőlapot a sütőben kell előmelegíteni.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikom friss ízt ad a pizzának, de ne tedd rá a sütés elején, mert megéghet.
Tálald azonnal, hogy az olívabogyó és a mozzarella tökéletes ízharmóniát alkosson.
Ha van rá lehetőséged, pizzavágóval szeleteld fel, így szebben és könnyebben lehet tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.