Pizza con Olive Verdi zöld olívabogyóval és mozzarellával

Pizza con Olive Verdi (zöld olívás pizza)

A Pizza con Olive Verdi egy mediterrán különlegesség, amely a zöld olívabogyó gazdag, sós ízét ötvözi a friss mozzarella és a bazsalikom aromájával. Az olaszok évszázadok óta használják az olívabogyót pizzákhoz, hiszen remekül kiegészíti a paradicsomszósz és a sajt ízvilágát. Ez a pizza tökéletes választás azok számára, akik szeretik az egyszerű, mégis intenzív ízeket és a mediterrán konyha autentikus fogásait.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 ml Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
80 g Zöld olívabogyó
5 levél Friss bazsalikom
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld olívabogyókat vágd félbe, és ha szükséges, távolítsd el a magokat.

    Választhatsz magozott olívabogyót is, hogy megkönnyítsd a dolgod.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A cukor táplálékot ad az élesztőnek, így gyorsabban aktiválódik.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    Használj pizzalisztet (00-ás típusú), ha igazán ropogós tésztát szeretnél.

    4

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor van jól meggyúrva, ha elválik az edény falától és nem ragad. Ha túl száraz a tészta, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt érdemes a sütés előtt legalább 20 perccel bekapcsolni, hogy megfelelően felforrósodjon.

    6

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    7

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és oregánót.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit ízesíthetsz sóval, borssal és egy kevés cukorral.

    8

    Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején, majd helyezd rá a félbevágott zöld olívabogyókat.

    Az olívabogyókat ne tedd túl sűrűn, mert túl sós lehet a pizza.

    9

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Ha a pizzát kőlapon sütöd, még ropogósabb lesz a tésztája. A kőlapot a sütőben kell előmelegíteni.

    10

    Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikom friss ízt ad a pizzának, de ne tedd rá a sütés elején, mert megéghet.

    11

    Tálald azonnal, hogy az olívabogyó és a mozzarella tökéletes ízharmóniát alkosson.

    Ha van rá lehetőséged, pizzavágóval szeleteld fel, így szebben és könnyebben lehet tálalni.